logo

Du er her:

Aksjonsuka 2016: Bygda er for alle

Åpenhet, integrering, inkludering og samhold er stikkord for Aksjonsuka som starter 28. oktober.

Bygda er for alle

Aksjonsuka 2016 har fått navnet «Bygda er for alle», og med dette vil Norges Bygdeungdomslag sette fokus på integrering, inkludering, åpenhet og samhold på bygda. 

- Vi er opptatt av at alle skal bli inkludert inn i bygdesamfunnet og vi skal vise fram at vi bryr oss om alle som bor i bygda, uansett alder, nasjonalitet , livssyn eller legning, forteller lagsutviklingsleder i Norges Bygdeungdomslag Margrethe Espen.

Hun oppfordrer alle medlemmer til å følge ekstra godt med på hva som blir arrangert av aktiviteter i lokallaget ditt denne uka.


-    Vi vil gå foran med et godt eksempel og vise at alle er velkomne til å bo på bygda. Vi legger opp til aktiviteter som kan fenge alle, og oppfordrer alle til å følge med hva som skjer i lokallaget sitt og bli med på det som skjer denne uka, sier Espen videre. 


Felles aksjon

Onsdag 2. november blir det lagt opp til en felles aksjonsdag for alle lokallag. 
- Vi oppforer våre lokallag til å invitere ordføreren til å erklære kommunen for åpen. Dette kan gjøres ved å klippe over et rødt bånd og at kommunen undertegner en erklæring som blir sendt ut til lokallagene i aksjonsukepakken, forteller lagsutviklingslederen. 


I forbindelse med aksjonsuka blir det også fokus på verving. 
- Nå aksjonsuka starter blir det også satt i gang en vervekonkurranse. Det er om å gjøre å verve flest medlemmer til lokallaget i november måned.  Lokallaget som greier dette får en premie som alle medlemmene vil dra nytte av, sier hun.


Aksjonsukas emneknagg på sosiale medier er #bygdaerforalle. Bruk denne når du legger ut bilder.
Ikke glem å bruke #bygdeungdom også.

God aksjonsuke! 

 

Kontaktinformasjon

Norges Bygdeungdomslag

Hollendergata 5

Grønland, Oslo

Telefon: 22 05 48 00 

E-post: post@nbu.no

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt