Blant alle de folka har også utallige ungdommer møtt sin utvalgte, eller flere av sine utvalgte. De har møttes i dokøen, i barkøen, på dansegulvet, i et tilfeldig fortelt og alle andre mulige plasser, og i mange tilfeller har det blitt nettopp de to siden. Jeg for min egen del er også en av de som fant kjærligheten på landsstevnet og det gjelder også mange av mine venner. På bakgrunn av egne og andres erfaringer vil jeg her komme med 10 tips til hvordan du finner kjærligheten på NBUs Landsstevne 2019 i Hof:


1.     Dusj, puss tenner og bruk både deodorant og parfyme hver dag.

2.    Ikke bli overstadig beruset. Det blir ikke noe ut av sjekkinga om du sjangler, snøvler og sovner omtrent før konserten har begynt...

3.    Vis at du er flink og selvsikker på dansegulvet før du byr opp jenta du har sett deg ut og la henne vente litt. Hun kommer garantert til å legge merke til deg og håpe på at du vil danse med henne.

4.    Når du har oppnådd kontakt med den 
utvalgte, for eksempel gjennom en dans eller bare litt prat, er det viktig å spandere noe å drikke og ikke slippe kontakten umiddelbart. Ikke vær gammeldags, dette kan helt fint gå begge veier!

5.    Hvis du har truffet noen du liker på årsmøtefesten kan det være lurt for jentene å spørre gutten om han kan hjelpe henne med å holde stakken inne på festivaldoen. Der er det nemlig trangt og vanskelig å få gjort det man skal med en stor bunad. Det er kanskje ikke spesielt romantisk, men man får i allefall vedkommende for seg selv. I tillegg til at det aldri skader å spille ”jomfru i nød”kortet. (Kan også funke med lang kjole ellers i uken)

6.    Utover kvelden, gjerne etter konserten er avslutta, bør du spørre den utvalgte om det frister med noe mat. Ta på deg spanderbuksene og kjøp en påmmfri eller noe i den duren og finn et fint og rolig sted å spise den sammen.

7.    Begynner det å bli kaldt? Sett deg nærmere vedkommende og gi uttrykk for at du fryser, eller tilby jakken din til den andre. Dette avhenger av hvilken rolle du ønsker å plassere deg selv i.

8.    Ikke vær redd for å danse og prate med andre også underveis i festen, så lenge du alltid kommer tilbake og sørger for at vedkommende ikke føler seg glemt.

9.    Begynner det å bli sent? Nå er det gjerne viktig å ikke være for direkte. Si f.eks at du skal i vogna å hente mer klær, noe å drikke eller lignende. Foreslå at den andre holder deg med selskap. Nå som du har fått med deg den utvalgte inn i vogna må du vurdere selv hva som er neste steg, alt etter hva som er det langsiktige målet med flørten.

10.  Hvis alt har gått bra våkner du nå dagen etter med akkurat den du håpet på ved siden av deg. Hvis du er ute etter noe seriøst og langsiktig, eller egentlig uansett, er det hyggelig å snike seg ut for å kjøpe frokost som dere kan spise sammen før en ny dag med tevlinger og aktiviteter er i gang. Pass bare på å holde kontakten gjennom stevnet, men ikke prøv for hardt. 


Ta det litt rolig...