logo

Ofte stilte spørsmål

Her får du svar på vanlige spørsmål om Bygdeungdomslaget

Hva er BU?

BU, eller Bygdeungdomslaget, er en organisasjon av og for ungdom. Vi jobber praktisk og politisk for at ungdom skal kunne bo og trives på bygda. Vi vil gi våre medlemmer alle muligheter. Som medlem får du muligheten til å bli med på dette arbeidet, få nye venner fra hele landet og muligheten til å ha et tillitsverv i en profesjonell ungdomsorganisasjon i vekst. 

 

Hvordan kan jeg bli medlem? 

Du kan melde deg inn ved å klikke "Bli medlem" i høyre marg, melde deg inn på et arrangement eller ringe NBUs sekretariat på tlf 468 20 632.

 

Er det aldersgrense for å bli med? 

Nei. Det er ikke aldersgrense for å bli medlem, men noen arrangement har aldersgrense. For å delta på NBUs Landsstevne og NBUs Høstarrangement må man være fylt 16 år. De aller fleste medlemmene i NBU er mellom 16 og 30 år. 

 

Det finnes ikke lokallag i min kommune. Hva gjør jeg da? 

Enten kan du melde deg inn i et annet lokallag, bli medlem i Sør-Trøndelag direkte eller NBU direkte. Det er også mulig å starte et lokallag i din kommune! Alt som trengs er fem stykk som vil være med. Ta kontakt med fylkesstyret, så skal vi hjelpe dere. 

 

Hva er Landsstevnet? 

Landsstevnet er en omreisende bygdefestival for medlemmer av Bygdeungdomslaget. Hvert år, i uke 29, samles BU-ere fra hele landet for konserter, campingliv og tevlinger. Landsstevnet har 16 års aldersgrense. 

 

Hvordan kan jeg bli med i et styre? 

Ta kontakt med lederen i ditt lokallag og fortell at du er interessert. Årsmøtet, hvor styret blir valgt, holdes i august. Hvis det ikke er et lokallag i din kommune kan du ta kontakt med fylkesstyret, så skal vi hjelpe deg med å starte ett. 

 

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt