logo

Du er her:

Cecilie er Årets unge bonde 2017

31-åringen fra Lista har mange jern i ilden.

ÅRETS UNGE BONDE 2017: Cecilie Nilsen var glad og ydmyk for å motta prisen Årets unge bonde 2017.

Under messa Bedre Landbruk på Lillestrøm fredag kunne juryleder og adm. dir i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth avsløre hvem av de fem finalistene som gikk helt til topps. For andre gang i Årets unge bonde-kåringens sju år lange liv ble det en kvinne som vant.

Allsidig 

Cecilie Nilsen er fra Lista i Vest-Agder. Hun driver med kjøttproduksjon av storfe og er nå i gang med en satsning på kjøttproduksjon av alpakka. Hun selger også garn og andre alpakkaprodukter fra nettbutikken sin og jobber i tillegg som journalist.

– Tusen takk til alle, det føles veldig bra. Jeg er veldig ydmyk fordi jeg vet det er veldig mange andre flinke bønder der ute. Mye av det man gjør forbigås i stillhet, så det er veldig hyggelig å bli sett, sa Nilsen rett etter at hun mottok prisen.

Premien er et reisegavekort på 20.000 kroner og avløser i inntil en uke levert av Norske landbrukstenester. 

God ambassadør

Årets unge bonde har bærekraft i fokus og har tydelige planer for hvordan man skal få utnyttet dyrene på gården best mulig. Hun er også en flink formidler og promoterer landbruket aktivt via flere kanaler. Hun er en god ambassadør for næringen – og ikke minst kvinner i landbruket.

Rekordmange nominasjoner

453 kandidater ble nominert til Årets unge bonde, noe som er rekord. Juryen hadde det vanskelige oppdraget med å velge ut 15 kandidater som ble med til semifinalen. Deretter skulle folket stemme på sin favoritt og de fem med flest stemmer gikk videre til en superfinale hvor juryen hadde det siste ordet. 

Målet med kåringen er å finne gode forbilder for norsk landbruk som kan inspirere flere kloke hodet og driftige hender til å finne veien inn. Man må være under 35 år for å delta. 

Messen Bedre Landbruk arrangeres på Lillestrøm 10. og 11. november. Norges Bygdeungdomslag har stand her - kom innom og besøk oss, da vel! 

 

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt