logo

Du er her:

Finalistene besøkte landbruksministeren

Jon Georg Dale tok imot de seks som kjemper om Årets unge bonde 2016-tittelen.

Finalistene i Årets Unge bonde

Fredag morgen ble de seks finalistene i Årets unge bonde 2016 invitert til en møte med landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Årets finalister er Knut Halvor Aschjem (28) fra Ås, Geir Ove Mannsverk (31)  fra Alta, Ingve Berntsen (30) fra Hå på Jæren, Anne Dieset (31) fra Åmot, Anders (30) og Mina Klaseie (28) fra Eidsvoll. 

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale er juryformann i forbindelse med Årets unge bonde-kåringen. 

– Det er helt avgjørende at vi har unge bønder som vil satse på landbruket, som utnytter ressursene på gården og som leverer produkter av høy kvalitet. Det gjør de som nå er i finalen til Årets unge bonde. I tillegg er de alle gode forbilder som kan inspirere flere til å satse på en karriere i landbruket, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.  

Les mer om finalistene her

Diskusjon om norsk landbruk

Finalistene presenterte seg, fortalte om gårdsdriftene sine og kom med mange innspill til Dale om hvordan de ønsker at norsk landbruk skal se ut. Landbruks- og matministeren kommenterte og noterte flittig. Temaer de var inne på var blant annet kompetansekrav i landbruket, privat eiendomsrett, bygging på matjord, utmarksressurser, beitebruk og forenkling av skattesystemet for bønder. 

Det ble også tid til bildetaking - både av hele gjengen og en og en finalist sammen med landbruks- og matministeren før han måtte komme seg avgårde til statsråd på Slottet.

Årets unge bonde 2016 kåres lørdag 12. november under Felleskjøpets Ung bonde-samling på Royal christiania hotell. I tillegg til heder og ære mottar vinneren 20.000 kroner som kan brukes på en drømmereise, med avløser i inntil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.

Kontakt

Telefon: 22 05 48 00

E-post: post@nbu.no

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt