logo

Du er her:

Siste sjanse til å nominere Årets unge bonde i dag

Klokken 23.59 mandag 5. oktober er siste frist for å nominere din kandidat til Årets unge Bonde. Vi har fått nesten 300 nominasjoner, men vil gjerne ha enda flere kandidater.

Vi trenger hjelp til å finne årets unge bondeTittelen Årets unge bonde går til et godt forbilde under 35 år som inspirerer andre til å velge en karriere innen landbruk. Kandidaten må være matprodusent.

- Vi har fått inn nesten 300 nominasjoner, men vet veldig godt at det er enda flere dyktige og inspirerende matprodusenter der ute. Derfor oppfordrer vi alle som kjenner en flink ung bonde til å nominere han eller henne før fristen 5. oktober, sier Erik Lødding, kommunikasjonssjef i McDonald’s Norge AS.

McDonald’s, Felleskjøpet Agri og Norges Bygdeungdomslag står bak kåringen som siden 2010 har vært et ledd i samarbeidet for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat.

Forbilde for ungdom

Tor Jacob Solberg
Foto: Eivind Taksrud

Fjorårets unge bonde, Tor Jacob Solberg, har omfavnet rollen som inspirasjon for andre unge bønder. Solberg sitter nå i et utvalg oppnevnt av Sylvi Listhaug, som skal se på utfordringer ved landbruksrekruttering.

- Tor Jacob har inspirert både før og etter at han vant tittelen Årets unge Bonde 2014. Ikke minst ble vi i juryen inspirert av han og de mange andre unge foregangsbildene som finnes i norsk landbruk, sier Gunn Jorunn Sørum, jurymedlem i Årets unge bonde og leder i Norges Bygdeungdomslag.

Hvordan foreslå din kandidat:

  • Nominer på www.facebook.com/gronnutdanning
  • Du kan foreslå en eller flere venner, eller deg selv, som kandidat
  • Skriv en kort begrunnelse for hvorfor din kandidat bør vinne og legg gjerne ved et bilde
  • Kandidaten må være: under 35 år — et godt forbilde — og matprodusent
  • Fristen for å melde på kandidater er 5. oktober
  • 15. oktober lanseres 20 semifinalister, og det er opp til folket å bestemme hvilke fem kandidater som kommer til finalen
  • Avstemningen avsluttes 8. november
  • Vinneren kåres 28. november

Om Årets unge bonde:

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s i Norge og Felleskjøpet Agri for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat. Kåringen er en del av rekrutteringskampanjen Grønn utdanning som har pågått siden våren 2010. Årets unge bonde skal være et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk. For mer informasjon, se www.facebook.com/gronnutdanning

Årets unge bonde vinner 20.000 NOK til å dra på sin drømmereise, med avløser i inntil en uke, sponset av Norske Landbrukstenester.

 

 

 

Kontakt

Telefon: 22 05 48 00

E-post: post@nbu.no

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt