logo

Du er her:

Lurer du på hvem som sørger for liv i bygda gjennom BU- arrangementer, og hvordan organisasjonen er oppbygd? En gjeng dyktige ungdommer legger nemlig mye jobb i å sørge for at BU- aktiviteten holdes oppe, og det er hvert år behov for nye krefter og engasjement. Er et styreverv i bygdeungdomslaget kanskje noe for deg?

Se for deg at du skal på et BU- arrangement. Kanskje har lokallaget ditt stelt i stand et tevlingsarrangement med påfølgende bankett. Du får tildelt et nøyaktig tidsskjema som forklarer når alt skal skje, og du finner raskt ut at du skal møte opp i gymsalen for spekematanretning kl. 12.00. Der står bordet klart med frukt og spekemat, fatene ligger plassert på bordene, dommerene står klare, og alt du trenger å gjøre er å sette på deg forkle og hodeplagg, for så å begynne å tevle. Etter å ha gjennomført alle tevlingene reiser du ned til samfunnshuset for å være med på bankett og premieutdeling. Du kommer til pynta bord, bandet er allerede ferdig opprigget, du kan lukte mat fra kjøkkenet og du setter deg ned for å spise, før premiene deles ut. Alt er klart for en enda en artig BU- kveld. Men har du noen gang lurt på hvem som organiserer en slik dag, og hva som gjøres?

Jo, det er de flittige ungdommene våre! Sentralstyret, fylkesstyrer og lokallagsstyrer – de består alle av flere styremedlemmer som har ulike ansvar. Ved et slikt tevlingsarrangement har kanskje leder fordelt ansvarsoppgaver og reservert gymsal og samfunnshus. Økonomiansvarlig har i forkant satt opp et budsjett som skal følges, og lager i etterkant et regnskap for å se hvordan arrangementet gikk. Nestleder har sørget for booking av band i god tid, hjulpet til med innrigging og laget bordpynt. Styremedlem A har bestilt mat fra den lokale restauranten og sørget for at bord er pyntet og klare, mens styremedlem B har fått tak i vakter. Tevlingsleder har organisert tevlinger, fått tak i nødvendig utstyr og dommere. Premiene er også hentet og resultatlister lages. Informasjonsleder har sørget for å spre informasjon om arrangementet gjennom plakater og facebook, og den lokale avisa. Kulturleder har fått tak i taleholdere og tar jobben som toastmaster gjennom kvelden. Alle er blide og fornøyde, og bistår og hjelper hverandre der det trengs. Som du kanskje begynner å forstå kreves det mye organisering for at alt skal gå rundt.

Men dette er så moro! Og ikke bare er det moro. Det er også veldig lærerikt. Gjennom et styreverv i bygdeungdomslaget får du organisasjonsskolering gjennom Høstkurs for lokallagene og Vårkurs for fylkeslagene. Her blir du kjent med ungdom fra hele fylket/landet.  Samtidig får du mulighet til å si din mening om organisasjonen gjennom årsmøter i lokallag, fylkeslag og i NBU, hvor de enkelte tillitsvervene også velges. Vi håper å se enda flere engasjerte ungdommer fremover!

Ta en titt på hva de ulike styrevervene går ut på, og hvem du kan kontakte i ditt lokallag/fylkeslag.

 

 

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt