logo

Aktiviteter - Informasjon og påmelding

Her finner du en oversikt over hvilke aktiviteter du kan delta på under landsstevne. Forhåndspåmelding stengt. Meld deg på i servicetorget for aktivitet

Airboard

Airboard ned Lysgårdsbakken.

Onsdag 19. Juli 12.00 (bussavreise 11.30)

Pris: 300 ,-

 

Airboard er en type ”luftmadrass” der man ligger på magen med hodet først, ned unnarennet i K120 i Lysgårdsbakken hoppanlegg. Hastigheten kan komme opp mot 90 km/t. 3 turer fra 3 forskjellige nivået. Tør du å prøve øverste nivå?

Plass til 60 personer (Førstemann/-kvinne til mølla)

Betaling skjer ved innsjekk på NBUs Landsstevne 2017.

Må være medlem av Norges Bygdeungdomslag.

Bindende påmelding

OBS: Hvis man har, eller har hatt, problemer med rygg, nakke, hjerte eller lunger, bør man ikke kjøre. Dette gjelder også gravide (uavhengig av hvor langt ut i svangerskapet man er).

Alle som kjører airboard er forsikret gjennom Lillehammer Olympiske bob og akebane.

 

Hjulbob

Hjulbob i trollsk nabolag ved Hunderfossen

Fredag 21. juli (Avreise kl. 11:30)

Pris: 200 ,- 

 

Vi utfordrer BUere til å teste opplandsk kurvatur i en HJULBOB med toppfart 110 km/time og 3,5 G! Det blir ikke mer moro enn du lager sjølv, meld deg på. Hjulbobbene kjøres av autoriserte piloter som har vært gjennom et nøye overvåket opplæringsprogram.

Plass til 60 personer (Førstemann/-kvinne til mølla)

Betaling skjer ved innsjekk på NBUs Landsstevne 2017.

Må være medlem i Norges Bygdeungdomslag.

Bindende påmelding

 

Bryggeritur

Ølsmaking og omvisning på Bryggeri 7null4

Torsdag 20. juli Avreise kl. 11.30 og 14.30

Fredag 21. juli kl. 11.30 og 14.30

Aldersgrense: 18 år

Pris: 250,- (ølsmaking av 9 slag øl, lett bevertning, omvisning, buss tur/retur)

 

Kun 15 min fra Landsstevnet område ligger Bryggeri 7null4, som ble grunnlagt i 2012. Her kan du se og lære og et lokalt bryggeri, og smake deres fineste øl.

Bryggeriet med mottoet «For folk flest» ligger i Gausdal. Det gamle melkenr på gården var 704, og for å ha noe av historien med videre i navnet til bryggeriet, døpte de det Bryggeri 7null4. Det startet først med ett DA (Selskapfsform), men har nå det siste året gått over i ett AS, og holder på å etablere seg i markedet.

I 2012 kjøpte de et bryggeri på 250 L og startet for moro skyld opp å produsere til et selskapslokale. I mai 2015 utvida de med et 2000 liters bryggeri fra Kina, som ankom gården 26. februar 2016. Første brygg ble brygget ferdig 5. mai på det nye bryggeriet. Bryggeri 7null4 satser på lettdrekkelig øl som ikke er for utpreget eller kraftig i smaken, og ølet er dermed «for folk flest».

Betaling skjer ved innsjekk på NBUs Landsstevne 2017.

Må være medlem i Norges Bygdeungdomslag.

Bindende påmelding

 

Nortura bedriftsbesøk

Torsdag 20.juli, avreise kl 09:00

Bedriftsbesøket er gratis!

Dette bedriftsbesøket er en god anledning til å komme inn i hjertet av den næringsmiddelindustrien i Norge. Her på Rudshøgda vil vi få en orientering i plenum, samt bli vist rundt i slaktelinja. Det vil bli servert lunsj.

Vi gjør oppmerksom på svarskjema som må besvares og signeres før avreise. Dette ligger vedlagt i påmeldingen.

Må være medlem i Norges Bygdeungdomslag.

Bindende påmelding

 

Gårdsbesøk

Onsdag 19.juli, avreise kl 10:00

Pris: 50 kr

Denne gangen skal deltagerne få oppleve gardsbruk i selveste Gudbrandsdalen. Vi reiser til Fåvang og besøker Hans Amund Braastad. Han driver med mjølkeproduksjon, storfekjøtt og sau. Braastad selv viser oss rundt i fjøset og svarer på spørsmål. Felleskjøpet er også med for å svare på spørsmål. Braastad er tillitsvalg i Nortura og har drevet gården siden 2001 år. Er gift med Guro  og har 4 barn  i alderen 2 til 12 år.

Gardsbruket er tradisjonelt for Gudbrandsdalen med halvparten av dyrket areal oppe på fjellet. Vi får en guidet tur opp til setra. Her får vi grillet lunsj av Nortura og drikke til maten av Tine.

Videre tar vi sør over til Holmsetra på Tretten i Øyerfjellet. Her driver Jorun Hagen med mjølkegeit. Vi tar en kort stopp for en omvisning før vi drar tilbake til Jørstadmoen.

Betaling skjer ved innsjekk på NBUs Landsstevne 2017.

Må være medlem i Norges Bygdeungdomslag.

Bindende påmelding

 

Drop in aktiviteter

Gammeldans kurs

Fredag kl. 12.00

Gratis

I storteltet

Begrenset med plasser (15 pr kurs). Førstemann/kvinne til storteltet.

Hva er ikke mer nasjonalromantisk enn trekkspill- og felemusikk sammen med en bunadskledd kvinne og mann svinge seg til folketoner? Bli med på gammeldans kurs og lær deg hvordan du kan svinge deg som bestemor og bestefar på fest.

 

Gammeldans eller runddans er et samlebegrep for europeiske danseformer som kom til Norge fra slutten av 1700-tallet og utover. Gammeldanstradisjonen forbindes ofte med trekkspill-/toraderbasert musikk, og typiske danseformer er reinlendervalsmasurka og polka.

 

Hallingdans-kurs med Frikar

Onsdag kl. 12.00 og 14.00.

Gratis

I storteltet

Begrenset med plasser (15 pr kurs). Førstemann/kvinne til storteltet.

 

Hopp og sprett og tjo og hei - på Landsstevne kan du lære deg å danse halling. Instruktør fra Frikar kommer for å lære deg å bøye knærne, snurre rundt og klaske deg på lårene. Dette er sjelden mulighet du ikke vil gå glipp av.

 

Frikar Dance Company er en norsk dansegruppe som bruker tradisjonell dans fra Norge og andre land i en moderne uttrykksform. Dansegruppen ble etablert i 2006 av koreograf Hallgrim Hansegård.

Uttrykket «frikar» som navnet bygger på, kommer av en gammel ærestittel for en danser, – han kunne danse de andre av gulvet med «godkarsstykker». Uttrykket har også noen dystrere undertoner. En frikar var også en som var vanskelig å hanskes med, han var slåsskjempe og gikk sine egne veier.

 

Paintball

Onsdag – lørdag, 12.00-17.00
Drop in

 

På Landsstevnet kan du spille paintball hver dag. Paintballbanen ligger på Landsstevneområde og drives av proffe paintball aktører.
Det kan være 3-5 spillere på hvert lag. Samle gjengen og bli med på en morsom adrenalinsrik paintballrunde. Kanskje fylkeslag vil utfordre hverandre?

 

Paintball betales i sekreteriatet.

Må være medlem av Norges Bygdeungdomslag.

 

Pris:

  • 225,- per magasin med ball (ca. 150 ball)
  • 250,- per magasin med ekstra pod (ca. 300 ball)
  • 275,- per pose med ball (ca. 500 ball)

 

Nasjonalromantisk tevling

Onsdag 19. juli – lørdag 22. juli kl. 12.00 – 14.00

Drop in

Hver dag arrangeres Nasjonalromantisk tevling. Dette er en lavterskel tevling der alle stevnedeltakere kan delta. Her behøves ingen kvallifikasjoner. Nasjonalromantisk tevling skal være gøy og noe for alle. Tevlingen inngår ikke i tevlingspokalen.

 

Hver dag kåres dagens budeie og dreng og på siste dag kåres Landsstevnets budeie og dreng som er sammenlagtvinneren fra hele uka.

 

Av tevlingsgrener kan Farmen, 17. mai og skilek nevnes.Aktivitetsdag

Onsdag 19. juli kl. 12.00-16.00

Drop in

Onsdag blir det aktivitetsdag på Landsstevne. Her kan du prøve flere morsomme aktiviteter som boblefotball, bungyrun og sumobryting fatsuit.

Onsdagens Nasjonalromantisk tevling går innunder aktivitetsdagen. Det blir derfor kåret to vinnere av aktivitetene, en gutt og en jente – dagens dreng og budeie. I tillegg blir beste fylkeslag av aktivitetsdagen kåret (kåring av vinnere gjelder kun medlemmer av Norges Bugdeungdomslag)

Du trenger ikke være medlem i Norges Bygdeungdomslag for å delta på aktivitetsdag. Henvend deg i inngangen ved ankomst.

 

Nestleder Sussan Kroken har testa en rekke aktiviteter for å se om de er Landsstevnet verdig. Her er hun i Lysgårsbakken med airboard, og ved Hunderfossen og tester Hjulbob. Vi kan opplyse om at det ikke vil være snø eller is i juli, men kunstgras og underlag som gir god fart.

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt