logo

Du er her:

Aktive tevlere

På Skogn Folkehøyskole er hele 13 Norgesmestre kåret i helgen! Årets Høstarrangement er ett av to sentrale arrangement i Norges Bygdeungdomslag. Hit kommer de ivrigste bygdeungdommer. Det er tett i tett med tevlinger og påfølgende konserter på kvelden. Etter premieutdelingen lørdag kveld, er det tid for finstas og bankett.

Tekst og Foto Emma Gerritsen

Lysrørene i Reehaug Samfunnshus kompenserer for de mørkegråe skyene ute, og lyser opp salen der ungdommer har skjøvet til bords med forkle rundt livet og caps på hodet. De har lagt fram kniver og skjærefjøl, på bordet er det klistret en navnelapp og deltakernummer. Et langbord i enden av rommet er stappfult med friske råvarer; frukt og grønt i store mengder, sponset av Bama. Deltakerne gjør seg klar til Norgesmesterskap i 5-om-dagen. I Norges Bygdeungdomslag kan du bli Norgesmester i mye. Smalt og sært, vil noen si, men folk her elsker det. De løper fra tevling til tevling, og flere av deltakerne har på seg motorsagklær fra STIHL under forklær og kjøkkenhåndklær fra Nortura - begge sponsorer. 

Utenfor hører vi ennå brumming og fresing fra motorsagene, som går en kule varmt rett ved. Sagflis spruter til alle kanter, til tross for regndråpenes tyngdekraft.

FOTO: Deltaker Sivert Lindstad vant NM i motorsag under Høstarrangementet i Skogn, han deltar også på NM i ostefatanretning. 

Mange vinnere

På uteplassen ved Samfunnshuset klirrer sauebjellene til sauene som står til utstilling. De er klare for å bedømmes etter alle kunstens regler.

På fredag og lørdag den første helgen i oktober blir det arrangert seks Norgesmesterskap og tre NBU-mesterskap. Over 200 arrangementsdeltakere konkurrerer i å bli best. Det er kåret vinnere i junior- og seniorklassen, i tillegg er det en kvinneklasse i motorsag. 

Vil du se resultatene fra årets arrangement? Her finner du de.

Dans og bankett

Selv om hovedtyngden ligger på tevlinger, er det også konsert på fredag og lørdag kveld. Harlekin setter stemningen på fredagskveld med god gammel swingmusikk og egne låter. Kaktus står for musikken under banketten på lørdag, der tradisjonen er å kle seg opp i bunad eller et annet festantrekk. Slipsfaktoren er høy på slike kvelder, stemningen er god. 

Til tross for at det var noe færre deltakere i år enn foregående år, har arrangementet gode rammer.  

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt