logo

Du er her:

Anne-Helene = historisk!

Aldri før har man hatt en egen kvinneklasse under VM i motorsag 2. - 5. august. Som første norske deltaker i den nye klassen er Anne-Helene Sommerstad Bruserud klar for å skrive motorsaghistorie. 


HISTORISK: Anne-Helene Sommerstad Bruserud deltar i kvinneklassen under VM i motorsag på Lillehammer 2. - 5. august. 

Tekst: Gunn Jorunn Sørum, info- og markedsføringsansvarlig WLC2018, Foto: Arkiv . Saken er først publisert i Bygdeungdommen 01/2018

- I Norge har vi god rekruttering av jenter til motorsagsporten, og vi ønsker at flere land skal følge oss i dette, sier hovedkomitéleder Inger Johanne Sveen om hvorfor de har valgt å opprette en egen kvinneklasse under årets Motorsag-VM på Lillehammer

Siden en egen kvinneklasse ennå ikke er godkjent etter de formelle mesterskapsstatuttene, vil vinneren ikke få en offisiell verdensmestertittel i denne omgang. Utover dette konkurrerer kvinnene på nøyaktig samme vilkår som gutta.  

Responsen internasjonalt har vært god, og nær halvparten av deltakerlandene stiller med kvinnelige deltakere.  

Går for seier 

- Det er kjempegøy å være den første som skal representere Norge i kvinneklassen, sier Anne-Helene Sommerstad Bruserud, som stakk av med plassen på det norske førstelaget etter flere kvalifiseringsrunder. Hun har tevlet motorsag i Norge i åtte år.  

- Likevel har det egentlig ikke vært aktuelt for oss jentene å bli med på tevlinger utenfor Norges grenser før det ble snakk om kvinneklasse på VM i Lillehammer. Da var det nesten som om flere rundt i Europa våknet litt, fortsetter 25-åringen som blant annet deltok på EM i Sveits i fjor.  

Nå håper hun at kvinneklassen er kommet for å bli 

- Ingenting er sikkert, men jeg tror at etter et sånt skritt er det gjort kan det bli vanskelig å gå tilbake uten kvinneklasse i senere mesterskap. Det er hvert fall lov å håpe, avslutter Vestfold-jenta.  

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt