logo

Du er her:

Hun er innstilt som ny NBU-leder

Valgkomiteen foreslår Tora Voll Dombu som ny leder i Norges Bygdeungdomslag.

Valg av nytt styre skjer på organisasjonens årsmøte i Surnadal 18.-19.juli, hvor organisasjonen også skal feire sitt 70års-jubileum. Sittende leder Gunn Jorunn Sørum fra Ringsaker sa tidligere i vår nei til gjenvalg etter tre år som NBU-leder. Hele organisasjonen har vært invitert til å foreslå kandidater ovenfor valgkomiteen.

- Tora har lang fartstid i Bygdeungdomslag på alle plan. Dette, sammen med hennes engasjement i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner og andre organisasjoner, gjør henne til en svært god kandidat til ledervervet i Norges Bygdeungdomslag. Vi mener at med Tora som leder vil NBU oppleve fortsatt medlemsvekst og fortsette å være gode på aktivitet, mening og organisasjonsopplæring, sier leder i valgkomiteen, Maren Anna Brandsrud.

Tora Voll Dombu

Glad, stolt og spent

24-åringen fra Meldal i Sør-Trøndelag, som til daglig studerer samfunnsgeografi ved Universitet i Oslo, er glad, stolt og spent over valgkomiteens innstilling.

- Bygdeungdomslaget har gitt meg så mye gjennom så mange år, og det er en stor ære å bli innstilt til å styre NBU videre det neste året, sier Voll Dombu, som ikke kunne la tilbudet om å lede en stor ungdomsorganisasjon gå fra seg når hun fikk forespørselen.

- Jeg takket ja til å bli innstilt fordi det er en enestående mulighet til å jobbe for Bygde-Norge sammen med hele resten av NBU. I tillegg er jeg sikker på at det kommer til å bli skikkelig artig, sier hun.

Vil jobbe for fortsatt medlemsvekst

Norges Bygdeungdomslag har de siste årene hatt stor medlemsvekst, noe Tora vil jobbe for at skal fortsette.

- Bygdeungdomslaget er en viktig organisasjon, og det er ingen som kjemper slaga på våre vegne. Jo flere vi er, og jo flinkere vi er, jo bedre rusta er vi for å ta de kampene som kommer. Det jobbes allerede godt med å sikre kvalitet i alle deler av organisasjonen, og det vil jeg fortsette med. NBU skal stå stødig gjennom 70 nye år, avslutter Voll Dombu.

Resten av valgkomiteens innstilling vil bli gjort kjent i forbindelse med utsending av årsmøtepapirene. 

Kontaktinformasjon:

Maren Anna Brandsrud – leder, valgkomiteen   93 60 62 78     
Tora Voll Dombu – innstilt som NBU-leder           92 20 35 52
Gunn Jorunn Sørum – avtroppende NBU-leder 93 40 52 55

 

Kontakt

Telefon: 22 05 48 00

E-post: post@nbu.no

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt