logo

Du er her:

Klare for VM på hjemmebane!  

Det norske motorsag-landslaget er tatt ut. Nå venter Verdensmesterskap – arrangert av Norges Bygdeungdomslag - på Lillehammer i august.  


KLARE FOR VM: Fra venstre: Kristoffer Lund, Ole Harald Løvenskiold Kvesth, Øystein Koht-Nordbye, Sivert Lindstad og Anne-Helene Sommerstad Bruserud utgjør det norske motorsaglandslaget og gleder seg til VM på hjemmebane.  FOTO: Arkiv

Tekst: Gunn Jorunn Sørum, info- og markedsføringsansvarlig WLC2018. Saken er først publisert i Bygdeungdommen 01/2018
 

Etter flere konkurranserunder er det klart at Ole Harald Løvenskiold Kveseth (Grue), Kristoffer Lund (Folldal), Øystein Koht-Norbye (Eidsberg), Anne Helene Sommerstad Bruserud (Andebu) og Sivert Lindstad (Vang, U24-klassen) har kapret de 5 plassene på det norske motorsag-landslaget. Det betyr at de skal møte verdenseliten på hjemmebane når motorsag-VM arrangeres på Lillehammer 2.-5.august 2018.  

- Helt siden jeg begynte å hevde meg i sporten har jeg drømt om å få VM til Norge. Nå skal jeg legge ned en god treningsjobb, og ser fram til å nyte dagene på Lillehammer i august, sier Kveseth. Han er blant favorittene i høstens medaljekamp, med verdensrekord og juniorverdensmester-titler på merittlista fra tidligere.  

Gull er målet  

Det er 18 år siden Norge sist arrangerte VM i motorsag. Å få mulighet til å delta i en internasjonal motorsagkonkurranse på norsk jord er dermed en sjelden mulighet for utøverne.  

- VM på hjemmebane er helt klart et høydepunkt, og noe jeg har drømt om lenge. Mitt mål var å kapre landslagets ene junior-plass. Nå som det er nådd er det neste målet å ta gull i U24-klassen, sier Sivert Lindstad, som med sine 18 år er yngstemann på landslaget. Til tross for sin unge alder har han allerede hevdet seg internasjonalt, med to bronsemedaljer fra VM i Polen i 2016.  

Venter 150 internasjonale deltakere  

Det er Norges Bygdeungdomslag som har det nasjonale arrangøransvaret for verdensmesterskapet, og arrangementet baserer seg utelukkende på frivillig innsats.  

- Et internasjonalt mesterskap som samler utøvere og motorsag-fans fra hele verden krever en enorm dugnadsinnsats, men vi er godt i rute, sier leder for hovedkomiteen, Inger Johanne Sveen fra Reinsvoll. Hun oppfordrer alle interesserte til å melde seg som frivillige:  

- Når verdens beste motorsagutøvere kommer på besøk, er vi avhengige av verdens beste dugnadsfolk: bygdeungdommer! Derfor håper vi mange vil stille opp og hjelpe til med å skape et heidundrandes artig verdensmesterskap i tro BU-stil, avslutter Sveen.  

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt