logo

Du er her:

Lokal mat på menyen

Under årets Høstarrangement i Hedmark får du en liten smak av hva Innlandet har å by på av god mat. Vi har fått sponset flotte råvarer fra lokale produsenter, slik at dere skal få en smak av noe av det som dyrkes her.

Stange og jordbruksarealene rundt kalles ofte Nordens Toscana, og det er ikke uten grunn. Lokal og trygg mat har vært produsert her i mange år, og har fått kanskje enda mer oppmerksomhet de siste åra, da forbrukerne ønsker kortreist mat. Mange av gårdene har egne gardsutsalg, som du også kan oppleve denne helga du har på Hedmarken.

Til hovedretten får dere rotgrønnsaker, gulrot og løk, som er sponset av Lars Erik Gundersen. Han driver Skraastad Gård i Hamar kommune. Noen av poteten kommer fra Ole Mathias Rønaasen i Grue, og bringebærene til desserten kommer fra Ingvoldstad Gård, som Johannes Ingvoldstad driver.

Det har vært en stor satsning på lokalmat i Innlandet de siste årene, og har mange nye prosjekter på gang. I 2016 ble det omsatt for 1,08 milliarder kroner! Regionen kobler lokalmat og reiseliv, og skal framheve maten i flere store arrangementer framover. Et nytt matnettverk er etablert i Innlandet, og skal gi et større utvalg til forbrukerne. Dette gir verdiskapning i regionen. Landbruks- og matminister, Jon Georg Dahle, var på besøk i oktober, og var imponert over jobben som gjøres i området.

Vel bekomme!

Kalender

Ingen aktiviteter i fremtiden

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt