logo

Du er her:

Sikre deg en billett til Høstarrangementet

Det er noen uker igjen til Høstarrangementet går av stabelen i Skogn, Trøndelag. Informasjonsleder Oda Hollingsæter gleder seg til å ønske opp til 300 bygdeungdommer fra hele landet velkommen. - Det er ennå ledige billetter, sikre deg en helg med fest og moro i dag, sier hun.

Norges Bygdeungdomslag har to store sentrale arrangement: Landsstevnet i juli og Høstarrangementet 5. - 7. oktober. I år er det ungdommer i Trøndelag som står for organiseringen.

- Det blir som et mini-landsstevnet, sier informasjonsleder Oda Hollingsæter, - Intimt i forhold, men like trivelig. 

Arranghørene legger opp til en helg med mye moro, der du kan bli kåret til Norgesmester i bl.a. bløtkakepynting og maskinmelking av ku. 

Gamle grener

Ungdommer i Norges Bygdeungdomslag konkurrerer i grener som kan virke sære for folk flest. Mange av tevlingene er like gamle som organisasjonen. Når NBU ble stiftet i 1946, gikk tevlinger og dannelse hånd i hånd. Menn måtte læres opp i landbruksfag og forberede seg til arbeidslivet, mens kvinner måtte øve seg på det som lenge tilhørte kvinnens domene - husstell, blomsterpynt og kakebakst.

Mange av de tradisjonsrike tevlingene er beholdt, og jenter og gutter konkurrerer på lik linje i alt. I tillegg har flere konkurranser kommet til, som maskinmelking av ku, quiz, spenna gæær'n og volleyball for å nevne noen. 

Fokus på aktivetet og fellesskap

- På Høstarrangementet er kremen av norsk ungdom samlet. I tillegg til de seriøse aktivitetene, som NM i diverse grener, blir det arrangert lavterskelaktiviteter, som pil-og bueskyting og boblefottball. Fredag kveld er det bygdefest på samfunnshuset i nærheten og lørdag blir det bankett i bunad.

Se programmet her

For de som leter etter en partner, skal det også være muligheter til å treffe den rette på Skogn, i følge Oda.

- NBU blir ofte kalt Norges største eksteskapsbyrå. Vi i hovedkomiteen til Høstarrangementet tør å påstå at Skogn er tettstedet i Norge med størst andel BU-ere som har blitt sammen. Det er altså virkelig muligheter for å finne noen her, dersom du jakter på kjærligheten, sier hun smilende. 

Spennende for mat- og landbruksinteresserte 

Skogn og bygdene rundt, som Verdal og Frosta, produserer mye mat.

- Har du muligheten og er du interessert, så ta deg en tur rundt i området. Innenfor fire mil omkrets finner du produksjon av potet, mais, brokkoli, ulike typer kål og selleri, og mye mer, sier Oda. 

Verdens nordligste sellerirotproduksjon er faktisk på Frosta, skal vi tro adressa.no. 

Første-kvinne-og-mann-til-mølla

Omkring 100 billetter er allerede solgt, noe arrangørene er fornøyde med.

Det er begrenset antall plasser og føreste-mann-til-mølla prinsippet gjelder. Kjøp billett her!

Kontakt

Telefon: 22 05 48 00

E-post: post@nbu.no

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt