logo

Du er her:

Stiller til gjenvalg

Styreleder Tora Voll Dombu stiller til gjenvalg. - Det er et privilegium å få være styreleder i Norges Bygdeungdomslag på heltid, og jeg har nå lyst til å gå på mitt tredje år som leder. Jeg er motivert for et nytt år med utvikling og arbeid i en viktig, morsom og sterk organisasjon, sier hun.

Tora Voll Dombu har vært styreleder i NBU i to år. Nå stiller hun til gjenvalg og håper på Årsmøtets tillitt. Foto: NBU

Det neste året ønsker jeg å bidra til å utvikle politikken til NBU, og å øke aktivitetsnivået i lokallaga. Mer aktivitet fører til flere medlemmer, og etter to år med en liten dropp i medlemstallet skal vi nå jobbe knallhardt for å nå målet som fylkene har satt seg. Jeg vil, sammen med sentralstyret, fortsette jobben med å gjøre det så enkelt, ubyråkratisk og morsomt som mulig for dere som er tillitsvalgte og medlemmer i lokal- og fylkeslag, sier hun. 

I det øyeblikket, mens jeg rusla nedover leirgata, var jeg så stolt (og så sliten) at jeg nesten begynte å gråte.

- Vi utgjør en forskjell

To år som styreleder har gått. En tidlig morgen på Landsstevnet på Jørstadmoen blir stående som  høydepunktet som leder. - Etter en lang natt hvor jeg hadde vært vakt på Landsstevnet,var jeg på vei for å oppsummere natta og planlegge neste dag med de andre. Sola hadde nettopp stått opp, og det var fortsatt dugg i gresset. De siste restene av nattas festligheter surra stille fra et par steder i leiren, det var fortsatt noen som ikke hadde gått og lagt seg, en firhjuling dura i det fjerne. Så, presis klokka åtte, kom Edvard Griegs «Morgenstemning» på over høyttaleranlegget. I det øyeblikket, mens jeg rusla nedover leirgata, var jeg så stolt (og så sliten) at jeg nesten begynte å gråte. At vi sammen klarer å skape en stemning, et samhold og arrangement som så mange vil være med på, og som så mange er villig til å legge ned en innsats for å få til, er for meg det fineste med Bygdeungdomslaget, forteller Tora. 

- Vi utgjør en forskjell i de bygdene hvor vi har aktivitet, og det håper jeg vi skal fortsette med. Jeg blir veldig imponert over hvor gode mange av våre lokallag er, og jeg håper vi det neste året kan få flere lokallag til å øke aktivitetsnivået. Det er vi som er best på levende bygder, og det er fortsatt igjen mange bygder som hadde hatt godt av et aktivt bygdeungdomslag. 

Det er vi som er best på levende bygder, og det er fortsatt igjen mange bygder som hadde hatt godt av et aktivt bygdeungdomslag. 

Ti år med Norges Bygdeungdomslag

26-åringen fra Meldal i Trøndelag stiller ikke bare til gjenvalg som styreleder, hun feirer også et tiårsjubileum som medlem i NBU i år. I løpet av den tiden har hun vært innom det meste. 

- Jeg ble medlem i NBU fordi aktivitetene var artige, jeg har underveis fått lære og utvikle meg som tillitsvalgt og person, og jeg har blitt værende på grunn av alle de fine folka jeg har blitt kjent med. Norges Bygdeungdomslag er en arena for personlig og faglig utvikling, knallgodt organisasjonsarbeid og all slags artighet.

 

OM TORA VOLL DOMBU

Utdanning: 

 • Bachelorgrad i statsvitenskap fra NTNU, med offentlig politikk og administrasjon som spesialisering og noen emner i organisasjonsteori og -sosiologi. 

 • Bachelorgrad i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, med emner som regional utvikling og bygeografi.

Organisasjonserfaring:  

 • Flere verv i Meldal BU

 • Bygdepolitisk nestleder i NBU

 • Fylkesleder i Sør-Trøndelag BU

 • Sittet i fylkesstyret i Bygdekvinnelaget og Bondelaget.

 • Sittet i valgkomiteen i NBU

 • Sittet i organisasjonsutvalget sentralt i NBU

 • Vara til sentralstyret i NBU

 • Vara til representantskapet i NBU

 • Styremedlem i Sør-Trøndelag Nei til EU. 

 • Styremedlem i LNU - Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

 

Kontakt

Telefon: 22 05 48 00

E-post: post@nbu.no

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt