logo

Du er her:

Tenk nytt

Det er tid for sommerstevner i bygdeungdomslagene rundt om i landet. Heidal/Sel/Vågå Bygdeungdomslag sto bak arrangementet i Oppland i midten av juni. Over hundre deltakere skapte god stemning i leirteltene og på diverse aktiviteter og konserter den helgen.

- Høydepunktene på årest sommerstevne var Gunslingerskonserten! sier en begeistret Ida Marie Skjærstein, informasjonsansvarlig i Oppland Bygdeungdomslag. - Ellers var det særs god stemning på kulturmønstringene, og høyt nivå på tevlerne.


God stemning på Gunslingerskonsert. Foto: Privat

Alle skal med
Oppland Bygdeungdomslag er det største fylkeslaget med mer enn 800 medlemmer. Sommerstevnet telte godt over hundre deltakere i år, en liten økning fra i fjor. 

- Det er selvfølgelig kjempe gøy å være størst! Jeg blir stolt av hva våre fantastiske lokallag og fylkesstyret får til sammen. Det er tydelig at vi gjør mye riktig når det kommer til å engasjere flere bygdeungdommer i NBU, sier Ida Marie. - Vi fokuserer på promotering og har arrangementer som passer ulike aldersgrupper. Eksempelvis organiserer vi en tur til Urbane Totninger i juni, som eldre medlemmer er med på, mens friluftsarrangementene kanskje engasjerer de yngre mer. 

- Jeg tror at mange får med seg at vi har gode arrangement og et godt samhold i fylkeslaget vårt som gjør at flere vil være med. Etter NBU sitt landsstevnet på Jørstadmoen i fjor fikk vi også en medlemsøkning, det ble en suksess.

- Det er mye spennende som skjer utover året. Selv gleder jeg meg til Land BUs årlige kanotur i slutten av juni, og så klart Landsstevnet! Hællemåne, det er klart jeg skal på det, sier hun engasjert. Høstkurs og NBUs årlige Høstarrangement er også blant aktivitetene hun ser frem til.

- NBU betyr veldig mye for meg! Jeg har møtt mange av mine venner her og elsker stemninga i organisasjonen. I tillegg synes jeg tevlingsaktivitetene er morsomme, og jeg digger hvordan vi, på vår måte, skaper et levende bygdesamfunn, hvordan vi får ting til å skje på bygda. Bygda er noe som ligger nært mitt hjerte, derfor er dette organisasjonen for meg, sier hun. Selv ble hun medlem på et swingkurs i Østre Toten Bygdeungdomslag for fire år siden. 

Tenk nytt
- Ikke vær redd for å satse og tenke nytt, svarer Ida Marie på spørsmålet om hvordan andre fylkes- og lokallag kan bli enda mer attraktive for nye medlemmer. - Det er mange flotte tradisjonsrike arrangementer og aktiviteter, men det er også viktig å prøve nye ting for å nå ut til andre målgrupper.

Hun mener at det viktigste er å ha mange aktiviteter for lokalbefolkningen. - Hos oss har frilufts- og tevlingsarrangementene slått godt an, i tillegg til større fester, som Rotlaus i Vågåhallen. De mest vellykkede aktivitetene har vært nøye planlagt og promotert godt i forveien, sier hun. 

Som informasjonsansvarlig i sitt fylket er Ida Marie opptatt av å oppmuntre og støtte opp under lokallagene sine aktiviteter. - Et godt samarbeid med andre organisjoner er også viktig, mener hun. 

 

Kontakt

Telefon: 22 05 48 00

E-post: post@nbu.no

  

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt