Aksjonsnatt

Husk å tagge din aksjon med #aksjonsuka19 og #nburedderverdenlitt, #bygdeungdom

  1. Når: Natt til 1. november 
  2. Hvem: Alle lokallag i Norges Bygdeungdomslag 
  3. Hva: Henge opp klær i trær/mellom trær/på klessnor/stativ. Henge opp politisk plakat og/eller overrekke politisk plakat til ordfører. 
  4. Hvor: Et sentralt sted i ditt lokalmiljø; utenfor kommunehuset, på torget eller liknende.

Dere får tilsendt: 

Dere kan gjerne spre kampanjemateriell, spesielt egnet til sosiale medier, knyttet til forbruk og gjenbruk. Det finner dere her. 

Hvorfor Aksjonsnatt? 

Målet med Aksjonsnatta er å sette fokus på gjenbruk, med å gi bort klær dere ikke bruker lenger som eksempel. La folk ta med seg klærne og/eller henge opp egne klær de ønsker å gi bort. Doner klær som er til overs etter aksjonen til veldedighet; Fretex, UFF eller liknende. Dere får også tilsendt en pressemelding og uttale, som dere kan sende til lokalavisa. Målet er å skape oppmerksomhet rundt temaet og aktiviteter i lokallaget.

Hvorfor Aksjonsuke?

Under Aksjonsuka kan dere arrangere mange aktiviteter relatert til gjenbruk. Husk at det er mer enn mat og klær som kan gjenbrukes - for eksempel går det an å blåse liv i gamle tevlinger. Temaet for aksjonsuka ble vedtatt av Årsmøtet 2019. Hvert år har Norges Bygdeungdomslag en uke der et tema får særskilt fokus - både for å markere oss politisk, og som aktivitetsorganisasjon. Aksjonsuka er en god vervearena. 

LES OGSÅ: Kunsten å trekke til seg flere

Lær om klær og klima

19, oktober, i forkant av Aksjonsuka, blir det arrangert et seminar om klær og klima. Temaet er ytterst relevant for Aksjonsuka. Bli med, lytt og lær - kanskje du får noen gode tips som du kan bruke til inspirasjon for aktiviteter eller temaer i Aksjonsuka? 

Seminaret er på Bruket, sentralt i Oslo. Blant annet kommer Tise, Framtiden i våre hender og forfatterne til boken Lettstelt. 

Vi trenger frivillige til seminaret! Har du lyst å lære mer om tema; klær og klima, og samtidig representere NBU? Ta kontakt med ellen@nbu.no