TEKST Kjersti Bogstad

Bygdedagen

Velkommen til bygdedag under NBUs Høstarrangement! Bygdedagen finner sted lørdag 5. oktober 12:00-15:00 på Frogner skole og kultursenter! Her kan du bli kjent med bygdeungdomslaget og alt det sprellet vi finner på! I tillegg vil det være ulike aktiviteter for store og små. Vi kan tilby aktiviteter som ponniridning, boblefotball, tråtraktorløype og melkespannholding. I tillegg kan du få se på motorsagtevling, hilse på sauene som bygdeungdommen eksteriørbedømmer, tevlinger som fem om dagen (anretning av frukt- og grøntfat), handyman, NM i bløtkakepynting og NM i pløying. Flere av våre samarbeidspartnere skal ha stand under bygdedagen. Her vil du blant annet finne Landkreditt bank, Gjølstad Gård , Traktorpikene på Mo`n, Norges Bondelag og Sørum Bygdeungdomslag. I tillegg til salg av ulike produkter fra våre samarbeidspartnere blir det selvfølgelig kioskutsalg. Vi gleder oss til å se deg på bygdedagen! 

Tevling på Høstarrangementet

På Høstarrangementet i Norges Bygdeungdomslag skal det i tillegg til mye annet tevles til den store gullmedaljen!

Følg med på Facebook frem mot Høstarrangementet. Her vil vi i tiden fremover presentere de ulike tevlingene på mesterskapsplanen. For de som ikke klarer å vente; her kommer en liten oversikt over hva det skal tevles i. Hele seks Norgesmesterskap blir avholdt i løpet av helgen:

 • Motorsag
 • Eksteriørbedømming av sau
 • Bløtkakepynting
 • Osteanretning
 • Maskinmelking
 • Fem om dagen, lag

I tillegg skal det avholdes tre NBU-mesterskap:

 • Handyman, lag
 • Bygdequiz, lag
 • Friluftsmatch, lag

Påmelding skjer til tevlingsleder i ditt fylke. Ta kontakt via vår facebookside «NBUs Høstarrangementet 2019» om det er noe du lurer på. Her vil det bli lagt ut en masse informasjon i forkant av stevne, i tillegg til nyttig informasjon under selve helga.

Leste du teksten over – og tenkte at dette ikke var noe for deg? Fortvil ikke – helga er så mye mer enn bare tevlinger!

I tillegg til tevlinger vil det på dagtid være mulighet for andre aktiviteter, om man skulle få litt tid til overs imellom tevlingene, eller om tevling rett og slett ikke er noe for deg. Vi ønsker at alle skal ta turen til årets Høstarrangement i Akershus, enten man er aktiv på tevelingsfronten eller om man kun ønsker en helg med venner, konserter og andre aktiviteter. Til deg kan vi tilby brettspill i loungen, swingkurs klokken 12.30 og boblefotball klokken 13.30 lørdag 5. oktober. Dette krever ingen påmelding – det er bare å møte opp og hive seg med!

Gårdsbesøk

Under årets Høstarrangement blir det selvfølgelig gårdsbesøk. Rundt Høstarrangementet er det stor landbruksaktivitet med innovative bønder. Det blir avreise lørdag kl.10.00, og vi skal besøke Jan Erik Brotnow og Terje Romsaas. Jan Erik Brotnow driver Onsrud gård i Ullensaker. Han er en særdeles dyktig såkornprodusent. Han har stort fokus på detaljer, jordhelse og plantevekst. Det brukes GPS og drives med redusert jordarbeiding og fangvekster. Terje Romsaas er kornbonde og heltidsbonde på Sulerud gård i Sørum kommune, hvor det dyrkes korn og raps på 1500 mål. Det vil bli servert sponset lunsj av Nortura under gårdsbesøket – så hiv deg med for å hilse på to svært dyktige Romeriksbønder! 

Påmelding til gårdsbesøk gjøres til Mina Heggelund, telefon: 905 06 885

Sikre deg en billett!

Billett kan du kjøpe her til kun 750 kr for hele helga. Dette inkluderer:

 • Overnatting og fasiliteter som dusjer, toaletter etc.
 • Oktoberfest på fredag med konserter med Ni Liv og Vidar Villa.
 • Bankettmiddag på lørdag og konsert med Spelloppmaker. 
 • Tilgang og deltakelse på hele arrangementet 
 • Frokost lørdag og søndag

Vi gleder oss til å se deg på NBUs Høstarrangement – enten du er en tevler eller ei!

Programmet til Høstarrangementet i Norges Bygdeungdomslag