Rural Youth Europe (RYE) er en paraplyorganisasjon som samler alle europeiske bygdeungdomsorganisasjoner. European Rally er deres årlige ukeslange arrangement der over 100 ungdommer får mulighet til å bli kjent med hverandre og hverandres kultur. Arrangementet er i samarbeid med National Federation of Young Farmers' Club (NFYFC) og varer fra søndag 18. august til søndag 25. august. I år foregår det på Royal Agricultural University i Cirencester, snaue to timer utenfor Birmingham. Aldersgruppene som kan søke om å delta er de mellom 18 og 25 år. 

Setter fokus på psykisk helse

I år har arrangørene et særlig fokus på psykisk helse. Dette sammenfaller med Landbruks-Norges satsing på åpenhet om psykisk helse blant unge bønder og andre gjennom prosjektet Unge bønders psykiske helse, som Mental Helse Ungdom leder og mange landbruksorganisasjoner samarbeider om.

– Det er et spennende, relevant og utrolig viktig fokus, sier kulturleder Edvard Bele Sæterbø. 
– Det er ekstra spennende for oss, da vi selv har jobbet mye med temaet både i fjor og i år, blant annet på Vårkurs. Også på årets høstkurs vil vi oppfordre fylkesstyrene til å sette temaet på dagsorden. 

Rally gir deg en unik erfaring

Programmet består av interaktive workshops, erfaringsutveksling og uformell undervisning. I tillegg er det mye rom for sosialt samvær og aktiviteter. Alle deltakere får mulighet til å bo hos en vertsfamilie en natt og resten av uka på universitetets internat. På den måten får du en dypere kulturutveksling enn når du drar på ferie, understreker arrangørene i invitasjonen. 

Edvard oppfordrer alle til å søke seg til Rally i England. Fotograf: Emma GerritsenEdvard Bele Sæterbø oppfordrer alle mellom 18 og 25 år til å søke om å få delta. Han deltok selv i fjor og har gode minner fra oppholdet. 

– Det er vanskelig å trekke frem ett høydepunkt, for det var rett og slett veldig mange. Hvis jeg skal velge ett på stående fot vil jeg si den internasjonal buffeten der medlemmer fra alle deltakerland hadde med seg et utvalg av mat og drikke fra sine hjemland. Vi fikk smake alt fra svenske kjøttboller til tysk bratwurst og sveitsisk ost. Det var skikkelig kult! 

– Det er en unik måte å oppleve andre land på. På en slik reise møter man folk du kanskje aldri ville ha møtt ellers og oppdager steder og kulturer på en ny måte. I tillegg er det umulig å ikke få et busslass med nye venner i etterkant, sier han. 

– Det er veldig lavterskel for å søke og få bli med, forsikrer Edvard.
I søknadsskjemaet er du bedt om å oppgi kontaktopplysninger og skrive kort hva som motiverer deg til å dra. Når søknadsfristen har gått ut 10. juni tar Edvard kontakt og du vil da få en tilbakemelding om du har fått plass. 

Meld din interesse her!

Kjekt å vite

  • Du må søke innen 10. juni
  • NBU dekker reiseutgifter og opphold. Mat og drikke, samt øvrige kostnader må du stå for selv. 
  • Når du har f¨ått plass er du selv ansvarlig for å bestille reise til Royal Agricultural University i Cirencester. Før du bestiller er du bedt om å ta kontakt med Eelin fra RYE på office@ruralyoutheurope.com for å sjekke din reiseplan. (Slapp av, vi hjelper deg gjerne. Det er flere som kommer til å reise sammen!)
  • Reiseinformasjon og kvitteringer på bestilt reise må sendes inn til RYE før 28. juni
  • RYE råder deg til å booke flybillett til Birmingham International Airport eller London Gatwick Airport. London Heathrow er også en mulighet. 
  • Du bør være på plass mellom kl. 13.00 og kl. 17.00 på søndag 18. august. 
  • RYE sørger for at du kommer deg tilbake til flyplassen for din avgang 25. august, enten ved å bestille felles buss eller finne egnet offentlig transport. 
  • Her finner du invitasjonen til RYE med viktige opplysninger og utfyllende informasjon.  (PDF, 652KB)