TEKST OG FOTO Kathrine Skaug

Hovedtemaet for uka har vært mental helse blant unge, samt demokrati og styremåte i de ulike landene som deltar på Rally. Gjennom workshops i grupper, har vi utvekslet erfaringer og sammen løst problemstillinger innenfor et svært viktig og aktuelt tema som bør snakkes mer om.

Mental helse er kanskje et vanskelig tema for mange å snakke om - og derfor må vi prøve å ufarliggjøre det. Vi må bli flinkere på inkludering, og tydeliggjøre for mennesker rundt oss at vi faktisk har tid til en prat.

Gårdsbesøk

Gjennom uka har vi også deltatt på flere gårdsbesøk. Den norske delegasjonen ble fordelt på to busser, og vi fikk til sammen se hele åtte gårder. Her fikk vi blant annet besøke bønder som driver med geiter, melkekuer, diverse grønnsaker og sauer.

I tillegg fikk noen være med på aksjon, samt besøke en bonde som la sjela si i gården som var blitt til bygdas møteplass med kafe og butikk med salg av lokale råvarer.

Internasjonal buffet

Etter lange dager med workshops, var det viktig å samles på kveldstid. En kveld var det stelt i stand internasjonal buffet, der hvert land har med seg typiske mat- og drikkevarer fra sitt land.

Dette var en unik mulighet for å smake på tradisjonell mat fra resten av Europa. Vi fra Norge serverte blant annet hjemmelaget grovbrød, knekkebrød, makrell i tomat, brunost, leverpostei, melkesjokolade og kvikklunsj. Spesielt knekkebrød med leverpostei var populært. 

Edvard Bele Sæterbø, Anette Sølvberg, Morten Grønning og Katrhine Skaug er på plass i England og server typisk norsk mat.

Hva er Rally?

Rally er et årlig arrangement av Rural Youth Europe, som samler Bygdeungdomslag og 4H fra ulike land i Europa. Norge, Sverige, Danmark, Finland, England, Wales, Skotland, Irland, Nord-Irland, Tyskland, Østerrike, Slovenia, Estland og Latvia var å se blant årets deltakere.

Rural Youth Europa har fokus på å samle ungdom fra ulike land for å dele erfaringer og skape nye nettverk på tvers av land.
 

Norge på plass i England: Edvard Bele Sæterbø, Anette Sølvberg, Morten Grønning og Kathrine Skaug.