Innsamlingskonkurransen er åpen frem til 1. juli.

 – Eidsvoll Bygdeungdomslag har gjort en fantastisk jobb! Det har alle andre bidragsytere også. Om det så er en tier du gir eller flere tusen, alle monner drar og blir det store summer til sammen, sier Thea Thujord som følger opp innsamlingskonkurransen i organisasjonen.

LES MER: Tar innsamling til Malawi til nye høyder

 – Det er ennå gode muligheter for de andre lagene å samle inn mer penger, og det er mange kreative måter å gjøre det på. Siden september i fjor har de største beløpene blitt samlet inn ved loddsalg og overskudd fra arrangementer. Andre måter er å spørre bedrifter om de trenger hjelp og da tjene penger til Malawi, eller ha "Malawipriser" på mat og drikke lagene selger på sine arrangementer, sier Thea.

Det totale beløpet Norges Bygdeungdomslag har samlet inn er nærmere 85 000 kr. 
 – Jeg håper at summen er enda litt høyre enn vi allerede har i dag, sånn at vi kan hjelpe endra flere bønder i Malawi, sier Thea oppstemt og sier at vinnerlaget kan glede seg til premien. 

Statistikk Malawi

 –  Vinnerlaget får en hyggelig tur til Oslo der reisekostnadene til styret i vinnerlaget blir dekket. I hovedstaden venter et innholdrikt og sosialt opplegg. De får omvisning og overnatting på Landbrukets Hus og vi planlegger et spennende opplegg i byen i løpet av kvelden. Vinnerlaget kan vente seg en liten overraskelse eller to, sier hun. 

Å få premien er selvfølgelig fantastisk, men den viktigste grunnen til å samle inn penger er å hjelpe de som trenger det mest. 

LES MER: Flom, syklon og innsamling

 –  Jo mer penger vi får inn, desto mer penger kan vi bidra med, slik at Utviklingsfondet får nådd så mange som mulig i Malawi. Landet sliter mye med klimaproblemer, og nylig omkom hundrevis i flom mens nesten en million ble rammet, og matgunnlaget ble skylt bort. Ved å støtte utdanning til bønder som kan lære nye teknikker i et endret klima, samt gi såkorn, gjør at Malawi kan hjelpe seg selv mer og mer. Hver eneste krone teller. Derfor håper jeg at folk ønsker å overføre penger for å hjelpe befolkningen, og ikke bare om man har sjansen til å vinne premie . Det er jo det å støtte bøndene i Malawi som virkelig teller, sier Thea håpefullt.