I anledning Vårsprell, en årlig nasjonal kampanjeuke, har NBU loddet ut en termokopp. I perioden 22. mars til 5. april har 1256 bygdeungdommer betalt fakturaen sin. Var du blant dem? Da var du med i trekningen av en Stanley termokopp med Sprellemannlogo på, som Monika er den heldige mottakeren av. 

- Det er veldig gøy å vinne, og veldig bra at Bygdeungdomslaget skaper blest rundt organisasjonen gjennom Vårsprell og en slik utlodning. Da er det enklere å betale medlemskapet med en gang, sier Monika. - Det er mange fordeler med å være medlem. Du får ofte en god medlemspris på lokale arrangementer og store fordeler gjennom Agrol-avtalen, sier hun.

Hun er styremedlem i Heida/Sel/Vågå Bygdeungdomslag og merker at mange setter stor pris på jobben de gjør. - Jeg vil uansett støtte Norges Bygdeungdomslag og det arbeidet vi alle gjør for bygdene, sier hun. 

Termokoppen kan også kjøpes i nettbutikken til 280 kr

Våren er her

Under kampanjeuken arrangerer lokallagene rundt om i landet aktiviteter i nærmiljøet for medlemmene sine. Målet er at medlemmer skal huske å betale fakturaen for årets medlemskap. Fakturaen er på mange måter en inngangsbillett til et nytt sprelsk år i Norges Bygdeungdomslag. Den gir deg som medlem mulighet til å delta på sommerens beste bygdefestival, Landsstevne. I tillegg kan du tevle på Høstarrangementet, sommerstevnene i fylkene, lære om organisasjonsarbeid , klekke ut organisasjonens politiske standpunkter og mye mer. 

- Å være aktiv i en frivillig ungdomsorganisasjon gir deg gode ferdigheter og erfaringer som er verdifulle i senere sammenhenger - alt fra demokratiforståelse til hvordan å arrangere en mindre eller større aktivitet, sier lagutviklingsleder Jon Erik Hjelleset. 

Han priser alle aktivitetene som ble arrangert under Vårsprell og gleder seg til å følge med videre. 

Medlemsvekst

Nytt i år er at fakturaen er sendt på enten vipps, e-faktura, som vedlegg på e-post eller i posten. Etter opptellingen i april har NBU 39 flere medlemmer sammenlignet med samme tid i fjor.

- Totalt er det 3684 bygdeungdommer som har betalt fakturaen sin hittil. Det betyr at vi opplever en liten medlemsvekst, og det er positivt, sier generalsekretær Marte Gjestvang Olimb fornøyd.

- Nå må vi bare holde på den gode flyten. Det er ennå et godt stykke igjen til vi når måltallet vårt. I fjor endte vi med et offisielt medlemstall på 6745 medlemmer. Vi håper vi klarer å bli enda flere i år! 

Måltall i lokallagene

Lagutviklerne i organisasjonen har mye fokus på medlemsvekst. Lokallagene er oppfordret til å jobbe hardt for å oppnå 70 prosent av sitt eget måltall innen 1. juli, et tall som sier hvor mange medlemmer de vil være ved utgangen av året. De lagene som klarer dette blir invitert med på en VIP-aktivitet forbeholdt dem. 

Måltall i lokallagene

Flere medlemmer, mer og bedre aktivitet

Grunnen til at Norges Bygdeungdomslag har dette fokuset er at organisasjonen har opplevd en liten nedgang de siste årene. Medlemmer og medlemsvekst er viktige for å opprettholde tyngden i distriktspolitiske saker samt videreutvikle og skape aktivitet for ungdom på bygda.