Sommerstevnene er regionale festivaler for bygdeungdommer i et fylke. Her er det mye som skjer. Disse arrangeres i forkant av det nasjonale landsstevnet, som er en tradisjonsrik og stor bygdefestival. I år er Landsstevnet i Hof, Vestfold og går av stabelen i uke 29.

Smaken på sommer

–  Det er en sann forsmak på Landsstevnet senere på sommeren med både camp, tevlinger og konserter, sier Heine Elton, leder i Land Bygdeungdomslag. Arrangeringen går på rundgang mellom lokallagene. Etter mange år arrangerer lokallaget Sommerstevne for hele fylket. De er godt i gang med planleggingen av stevnet, og har alt et hovedband på plass. To far gone skal blant annet spille på deres treff. 

Heine er leir- og teknisk ansvarlig og ser frem til å feire et forhåpentligvis vellykket stevnet i etterkant. – Jeg gleder meg aller mest til å kjenne på den deilige BU-stemningen, sier han og har fortsatt fjorårets stevne friskt i minnet. 

Best å være samlet

I Buskerud er det Lier Bygdeungdomslag som har ansvar for årets stevne. Leder Kaja Kværner gleder seg mest til å samle medlemmer i hele fylket på et sted. – Buskerud er ganske stort, og det er ikke alltid du møter alle fra lokallagene rundt omkring. Det er da ekstra hyggelig når vi er samlet, sier hun. 

Så langt har planleggingen gått veldig bra. – Vi fikk på plass stedet arrangementet skulle holdes veldig tidlig, så det var deilig. Nå er det egentlig bare detaljer som gjenstår, sier hun. 

Hun kan også røpe en ny vri på en temafest, som er et fast innslag i deres stevne. - Temaet i år er inspirert av de slaviske landene. Grunnen til dette er at det er mange fra Øst-Europa, blant annet Polen, som jobber i jordbruket i Norge. Vi vil hedre alle de flotte folkene som kommer hit for å jobbe, og feirer med musikk fra slaviske land, samt andre kulturelle innslag. For meg blir det nok høydepunktet! sier Kaja engasjert.

Kvalifiserte tevlere fra alle fylker

Under Landsstevne-uken finner mange NBU- og Norgesmesterskaper sted. På sommerstevnene har medlemmene mulighet til å tevle i de ulike grenene og kvalifisere seg til å delta på Landsstevne.

Det er en unik mulighet å konkurrere i alt fra borddekking til motorsag, både for moroskyld og som seriøs utøver. 

Oversikt så langt

Mange stevnene har påmeldingsfrister - sjekk ut ditt stevne i dag!