Denne høsten er det kommunal og fylkes valg. I bygdeungdomslaget jobber vi aktivt for ungdom og for bygdesamfunnet. En god måte å påvirke nærmiljø er å benytte stemmeretten ved valg. Utrolig mye avgjøres på politisk plan. Dette kan gjelde både saker som står deg nært, eller ting du ikke har noe greie på. Ved å avgi stemme er du med på å avgjøre alle disse valgene som skal tas.

Blant ungdom er det gjerne førstegangsvelgere som er de ivrigste til å stemme. Etter dette blir deltagelsen mindre. Vi ønsker at ungdom i alle aldre er engasjerte, og benytter sin stemmerett.

Fra 2020 inngår Østfold i Viken, og flere kommuner er slått sammen. Det betyr at når du denne høsten stemmer ved kommune- og fylkestingsvalget avgir du stemme til et helt nytt fylke, og for mange av oss til en ny kommune. Det første tipset er derfor å huske på at det er to valg. Et for kommune og et for fylket.

Vi vil også anbefale å bruke litt tid på å sette deg inn i politikken og de ulike partiene. Ta en titt på hjemmesider, oppsøk politikere og snakk med kjente. Ved å ta en valgomat kan man få et bedre innblikk i hva du kan stemme på. 

TA VALGOMATEN HER 

Den kommende uken vil vi publisere en rekke innlegg fra ØBUere på Facebook. Her vil det deles tanker og tips i forbindelse med valget. Vi Ønsker alle lykke til med valget.

 

 

valg