logo

Du er her:

Fire medaljer til Norge

Det norske motorsaglandslaget kan si seg godt fornøyd etter innsatsen i VM i Polen.

Motorsaglandslaget 2016

Over 100 utøvere fra 27 land var i helga samlet i Wisla, Polen, for verdensmesterskap i motorsag. Fra Norge deltok Sivert Lindstad i U24-klassen og Ole Harald L. Kveseth, Ole Jørgen Sigvartsen og Øystein Koht-Norbye i seniorklassen. Kveseth kunne ta med seg både bronse- og sølvmedalje hjem, mens Lindstad ble dobbel bronsevinner. 

Deltakerne konkurrerer i fem individuelle øvelser: felling, under-/overkapp, kvisting, presisjonskapping og sverdsnuing og kjedebytte. Enkeltøvelsene har egne grenseire, og poengsummene teller også inn mot sammenlagtresultatet. 

Veldig fornøyd

Lindstad fikk bronsemedalje i øvelsene under- og overkapp og presisjonskapp, noe han er veldig fornøyd med. 

- Det var litt surt med bom i felleøvelsen, men jeg er knallfornøyd med resten av skjæringa mi. Jeg kunne ikke gjort det bedre. To medaljer er knallbra til å være mitt første VM, sier Lindstad (17), som også ble beste norske utøver sammenlagt, med 1543 poeng og en sterk 9.plass i U24-klassen. 

Også Kveseth, som er tidligere verdensmester i U24, er fornøyd etter å ha skjært seg til sølv i presisjonskapping og bronse i sverdsnuing og kjedebytte.  

- Når totalen røyk på felleøvelsen var det hvert fall godt å kunne få med seg to medaljer. Det er ingen selvfølge når det er så jevnt i toppen. Man kan selvfølgelig tenke at 1 mm bedre ville gitt gull, men samtidig ville 1 mm dårligere gitt 4.plass, så da må man være fornøyd, sier Kveseth. 

VM i Norge i 2018

Verdensmesterskapet i motorsag arrangeres annethvert år. I 2018 skal det arrangeres i Norge, med Norges Bygdeungdomslag som arrangør. Lindstad vet dermed hva han skal trene mot framover:  

- Målet er helt klart VM-gull i Norge i 2018, sier 17-åringen, som deler målsetting med Kveseth: 

- Drømmen er selvfølgelig gull på hjemmebane, både individuelt og som lag. Målet er å være fornøyd med alle fem øvelser, og for å få til det må grunnlaget legges fra i dag. Men man merker under VM at det er noen spesielle følelser som kommer under konkurransen, og det er de det er vanskelig å forberede seg på, sier den ferske sølvvinneren. 

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt