logo

Du er her:

Hvem leder i kampen om pokalen?

Du vil ikke tro hvem som leder i kampen om NBUs tevlingspokal etter Høstarrangementet! Les videre for å finne det ut.

NBUs tevlingspokal deles ut på Landsstevnet hvert år, til det fylkeslaget som har tevla mest og best. Nytt i år er at også resultatene på Høstarrangementet er med i utregninga. Nå er resultatene fra Høstarrangementet klare! 

Best på hjemmebane

Rogaland Bygdeungdomslag leder klart etter første runde i kampen om den store pokalen, med hele 104 poeng. Høstarrangementet ble arrangert på Nærbø i Rogaland 14. til 16. oktober i 2016. Til tross for den store jobben det er å ha ansvar for arrangementet, klarte Rogaland BU likevel å dra hjem så mange gode plasseringer at de fikk desidert flest poeng i sammendraget så langt. 

Fylkesleder i Rogaland Bygdeungdomslag, Einar Mjaaland Sele, sier at han er overraska, men at de har jobba målretta i flere år: 

- Det var nå kjekt! Vi har jobba med å øke engasjementet rundt tevling i flere år. Vi prøver å motivere folk til å delta uansett hvor arrangementene er, og tevlingsleder Elena Marie Johnsen er veldig flink til å få folk til å møte opp på det de har meldt seg på. 

Det er ikke bare på sentrale arrangement rogalendingene er glade i å tevle. Alle lokallagene arrangerer flere tevlinger i løpet av året, og det siste året har motorsagtevling fått økt oppmerksomhet. Kanskje blir rogalendingene å regne med i kampen om pallplassene i motorsagtevlingene på Landsstevnet? 

Oppland og Østfold på pallen

Bak Rogaland følger to andre store tevlingsfylker, Oppland og Østfold. De har et stykke opp for å ta igjen Rogaland, men med stor innsats og mange påmeldte til sommerens Landsstevne skal det gå an for flere fylker å slå Rogaland i sammendraget. 

 

 Håvard Johansen Lindgaard og Kristian Ramstad feirer at Oppland BU vant tevlingspokalen i 2016

 

Resultatliste etter Høstarrangementet

Plassering Fylkeslag Poeng så langt
1 Rogaland 104
2 Oppland 80
3 Østfold 43
4 Vestfold 15
5 Akershus 13
6 Buskerud 12
7 Sør-Trøndelag 10
8 Hedmark 9
9 Telemark 5
10 Nord-Trøndelag 1
11 Møre og Romsdal 0
12 Hordaland -5

Forklaring på tabell: Man får plusspoeng for plasseringer fra første til femteplass, og minuspoeng for påmeldte tevlere som ikke møter opp. 

Er ikke fylket ditt på pallen? Meld deg på tevlinger på Landsstevnet, og vær med i kampen om den store pokalen! Påmeldinger åpner nærmere sommeren, ta kontakt med tevlingslederen i ditt fylke. 

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt