logo

Du er her:

Swing-kutyme

Når det skal danses på fest i Bygdeungdomslaget har det en tendens til å bli trangt på dansegulvet. Her kommer noen tips til hvordan en bør oppføre seg når en skal vrikke på dansefoten.

Swingfinale 2014

 1. Be om å få en dans. Når dansepartneren svarer ja, som en alltid burde når en blir bedt opp til dans, er det i utgangspunktet kun til én dans.

 2. Takk for dansen etter hver dans, og dersom du har lyst til å danse mer, så spør om å få en til når dere har danset ferdig, og har takket for dansen. Det er koselig om vedkommende gjerne vil danse resten av kvelden med deg, men husk at dere lærer mye mer av å danse med mange forskjellige.
   
 3. Er det trangt på dansegulvet er det viktig å danse «mindre» enn en pleier, slik at en unngår ulykker. Ta kortere skritt, og vær mer forsiktig med store armbevegelser.
   
 4. Pass godt på dansepartneren din under dansen. Dersom den andre er på vei inn i noen andre, hold igjen litt, slik at han/hun blir oppmerksom på det, og unngår å kollidere.
   
 5. Dersom en av dere allikevel skulle være så uheldige å skubbe borti, tråkke på eller slå til noen på dansegulvet, stopp opp, SI ALLTID UNNSKYLD, og sørg for at det går bra før dere fortsetter dansen.
   
 6. Ikke gjør uventede turer som hopp, løft og dips dersom dansepartneren din ikke er forberedt på det, eller det er trangt på gulvet. Det gjør faren for skader stor, både for partner og andre.
   
 7. Når dere er ferdige, si takk for dansen og gi hverandre gjerne noen oppmuntrende ord.  

   

Norges Bygdeungdomslag: Pb. 9377 Grønland, 0135 Oslo
Telefon: 22 05 48 00 : E-post: post@nbu.no

   agrol  Landkreditt