Vi utfordret våre følgere på sosiale medier, og kort sagt har responsen vært overveldende. På under et døgn hadde vi fått over hundre kommentarer med historier som bekrefter påstanden. Det er også mange meldinger som har rent inn i innboksen og vi har ikke rukket å svare alle. Uten spons og helt organisk har posten nådd nesten 15 000 brukere, noe som er langt over vår følgerbase.

Flere historier kan trekkes frem og en av de som kommenterte var Anne Marte Skari, som var aktiv i bygdeungdomslaget mesteparten av 80-tallet. Hun forteller at tiden hennes i BU er nokså lik den vi har i dag.

-  Det gikk i fester, tevlinger, swing, kulturarbeid og alt annet som er moro. Man møttes på fylkes- og landsstevner for å tevle og feste, men jeg var også aktiv i organisasjonsarbeid, sier Anne Marte.

På et lederkurs i NBU møtte hun tilfeldig Morten fra Buskerud. Han var kursleder og hadde vært nestleder i Buskerud BU. Morten hadde drevet mye med lederarbeid, studerte administrasjon og økonomi, og tok seg godt av Anne Marte på kurset.

- Siden har det vært oss to, etter hvert tre sønner, gardsdrift og mye arbeid - også mye organisasjonsarbeid. Grunnlaget ble uten tvil lagt i NBU, forteller Anne Marte.

Ranveig og Ørjan

Ranveig Herheim Knapstad og Ørjan Knapstad er et annet par som fant hverandre gjennom bygdeungdomslaget. Det var under et stort arrangement i Voss BU i 2009 at de fant hverandre. Ranveig var lokallagsleder og Ørjan møtte opp på dugnad - de har vært et par siden.

- Me fekk vårt fyrste barn i 2010, født 19 juli midt under NBUs årsmøte. Gifta oss i 2012 og bryllupsreisa gjekk til LS Rock’n Roll 2012, forteller Ranveig.

Takkekort fra brudepar

NBU-kontoret hadde tidligere en egen vegg stappfull med takkekort fra brudepar. I dag er kortene samlet i et eget album, og vi legger stadig til nye kort.

Hva gjør at mange finner hverandre i bygdeungdomslaget?

En del av visjonen til NBU er å skape sosiale møteplasser og aktivitet på bygda, og det er på disse møteplassene at vi samler mange forskjellige folk fra rundt om i landet med mange like interesser. - Vi har jo folk som er i en alder hvor man er på utkikk etter noen å etablere seg med, sier leder i NBU, Inger Johanne Brandsrud.

- Jeg tror grunnen til at NBU regnes som et ekteskapsbyrå rett og slett er så enkel som at mange ungdommer, gjerne med felles interesser og verdigrunnlag, møtes der til dugnad, fest og moro. Alt organiseres av ungdommene sjøl, og det er et viktig poeng. Her er det ingen voksne som legger til rette og forteller hvordan ting skal være. Dermed blir det som ungdommene sjøl vil ha det! sier Anne Marte.

- Eg trur NBU er Norges største ekteskapsbyrå fordi der møtes ungdom med samme interesser, med sans for ein god fest,dans, leik, tevling, moro og med hjarta for bygda! Ikkje minst det med å møtast på tvers av laga og kor alle samlast til ei fabelaktig veka under Landsstevne, bekrefter Ranveig.

Hvordan finne den rette?

Anne Martes tips for å finne den rette: - Vær åpen for nye folk, engasjer deg og by på deg sjøl! Vær blid og hyggelig! Det koster ingenting og kan bare føre til noe godt. Hvem vil være sammen med sure folk? Det er forresten stort sett bedre å angre på noe en har gjort enn noe en ikke har gjort.