Gjennomgang av nytt årsmeldingsskjema:

 

 

 

Årsrapporten er nå knyttet sammen med frifond

Årsraporten er et skjema alle lokallag (og fylkeslag) skal fylle ut hvert år for å rapportere på sin drift. Årsmeldingsskjemaet inneholder både informasjon vi bruker for å rapportere til Fordelingsutvalget, og informasjon vi samler inn til organisasjonen.

Lokallagsledere har tilgang til årsrapporten. Fylkeslagene vil etterhvert få en "bruker" som har tilgang til alle lokallagene i sitt fylke for å hjelpe til.

Nytt av 2023 er at vi bruker et program som heter Cornerstone. Dette blir et all in one system på rapportering, så både rapporteringen for årsrapporten og frifond vil tas her. Når årsrapporten er godkjent, vil ny leder få beskjed om at det er åpnet for å kunne rapportere frifond. En trenger ikke å gjøre det med en gang, men det må gjøres innen 1.desember. 

Lokallag

Årsrapportene er en årlig rapportering som lokallag og fylkeslag fyller ut og sender inn til sekretariatet.

Årsrapporten bør fylles ut i forbindelse med årsmøtet i lokallaget som skal holdes i løpet av august. Det er den som var leder FØR 1.august 2023 som skal fylle ut skjemaet. Den gamle lederen legger inn nytt styre, og dette blir oppdatert i våre andre systemer.

Skjemaet

Skjemaet ligger under knappen frifond når du har logget deg inn på lokallaget.

Filer

Filene: Protokoll, årsregnskap, revisjonsberetning, og årsmelding må inntill videre lastes opp i et eget skjema på cornerstone. Vi jobber med å fikse dette, men inntill videre må du trykke på knappen "spørreundersøkelser", og deretter vil "Filer til årsrapporten" dukke opp. 

 

Dersom du ser noe som ikke virker ta kontakt med kontoret på hei@nbu.no
VIKTIG MELDING: Fra 2023 skal ikke årsmeldingsskjema leveres her som tidligere, men gjennom cornerstone. Du logger inn med mobil og engangskode. Om du ikke kommer deg inn, eller har andre problemer gi beskjed til hans-christian@nbu.no

Innlogging

Første innlogging gjøres med mobil og engangskode. Etter du har logget deg inn kan du endre på brukeren din, og aktivere innlogging med mail og passord. Anbefaler sterkt å lese veiledningen først.

Innloggingsside for årsmeldingsskjema

 

Under finner dere veiledningen i tekstform.

Åpne veiledning

Innlevert og godkjent årsmeldingsskjema er en viktig faktor for vår fordeling av frifond-midler. 

Endre styret i medlemsregisteret

Lokallag og fylkeslag skal selv endre styret i medlemsregisteret.

Du kan lese hvordan du endrer utvalgspost her.

Fylkeslag må også gi beskjed til hei@nbu.no slik at vi kan sette riktige rettigheter på den nye fylkeslederen. Før vi har gjort dette vil h*n ikke kunne se medlemmer i fylket.

Endre styret i Brønnøysundregisteret

I tillegg til å endre styret i medlemsregisteret må dere selv endre styret i brønnøysundregisteret.

Les mer om dette i artikkelen om Årsmøte 

Støtte ved utfylling av skjema

For å gjøre det enklest mulig å fylle ut skjemaet kan du gjerne avtale et tidspunkt for støtte til å gå gjennom. For å avtale et tidspunkt sender du en epost til organisasjonskonsulenten så finner vi en passende tid.

Kjente feil

  • Ingen kjente feil.

Dersom du oppdager feil eller har kommentarer til skjemaet send beskjed til organisasjonskonsulenten.

Inkluder gjerne

  • URL-adressen til siden der du opplevde feilen
  • Skjermbilde av situasjonen
  • En kort beskrivelse av hva du "gjorde" når du opplevde feilen.