Konkurransen går ut på at det er om å gjøre å samle inn mest mulig penger, ved å gjennomføre arrangementer for formålet, eller på andre kreative måter samle inn penger. Vinnerlaget blir premiert på årsmøte i juli. Her er tips til hvordan ditt lokallag kan vinne konkurransen! 

Pengene som samles inn til prosjektet overføres fortløpende inn til Norges Bygdeungdomslag på kontonr. 8101.06.10605. Vipps 709301.

Husk å merke overføringen med Malawi og ditt lokallag.

Forslag til aktiviteter til inntekt for Malawi

  • Auksjon
  • Veldedighetsløp
  • Bilrebus
  • Kakelotteri
  • Basar
  • Auksjonere bort eller selge tjenester
  • Søke om penger fra kommunen eller lokale bedrifter
  • ”Symbolsk gavekort” som premie på tevlingsarrangement
  • Loddsalg
  • Delta på bygdedager

Ideer til innsamlingsarrangementer

Bilrebus

Bilrebus er et rebusløp som utføres i bil. Arrangør lager poster rundt om kring på bygda som skal løses. Dette kan være både bemannede poster med leker og ulike praktiske oppgaver, ubemannede poster med for eksempel quiz, at det ligger noe der som må hentes eller et sted som må dokumenteres med bilde av laget på det gitte stedet.

Det som alltid må være et kriterie for konkurransen er at det er en idealtid, slik at det absolutt ikke vil lønne seg å kjøre for fort. For alle deltakende lag betales det en deltakerkontingent som går til Malawi.

Veldedighetsløp

Veldedighetsløp går ut på å komme seg rundt en løype så mange ganger som mulig på et visst tidspunkt for å samle inn mest mulig penger, enten ved å løpe, gå, krabbe, trille trillebår, eller på en annen kreativ måte. Løypa burde ikke være så lang, slik at deltakerne heller kommer seg rundt flere runder.

Her skal det samles inn penger ved at deltakerne får utdelt skjema på forhånd. Dette skal fylles ut med informasjon om personer som vil donere og hvor mye de donerer.

Du kan donere på to måter. Det er enten ved å gi en fast sum for deltakeren, eller en sum pr runde deltakeren klarer å løpe. Dette gjør at jo flere runder deltakeren klarer, jo mer penger får den samlet inn.

Ved å finne på kreative måter å komme seg rundt løypa på, vil kanskje giveren satse mer penger og dermed en skikkelig gulrot for deltakeren.

Du kan gjøre alt fra å løpe i ”bad taste”-kostyme, bli dyttet mens du bader i badekar på hjul, trille noen i trillebår, gå baklengs, kjøre rulleski, kle seg ut i praktiske eller veldig upraktiske antrekk, gå med bind foran øynene med ledsager. Her er det kun fantasien som setter grenser. Desto mer utfordrende det er å komme seg rundt løypa eller jo morsommere antrekk du har på deg, jo mer penger vil folk kanskje gi?

Her er et eksempel på et skjema deltakeren får for å fylle ut givere:
NavnTelefon nr.Penger for deltakelsePenger pr runde
Greta222 22 222200 kr0 kr
Frode555 55 5550 kr20 kr

Altså, her gir Greta en fast sum for at deltakeren deltar. Frode der imot gir 20 kr pr runde, så om deltakeren løper 8 runder skal han gi 160 kr til formålet.

Arrangementet krever litt jobb på forhånd for deltakere som må få folk til å sponse, og for deltaker/arrangør å samle inn penger i ettertid. Pengene må samles inn i ettertid for å få riktig sum for antall runder.

Symbolsk gavekort

Lokallaget kjøper gjerne inn mange premier og/eller oppmerksomheter gjennom året, enten til premieutdelinger på tevlingsarrangement, eller som gave til en kursholder for eksempel. For å garantere at slike gaver kommer noen til gode, kan lokallaget overføre en viss sum til NBU, til støtte for malawiske bønder, og med det gi et symbolsk gavekort til gavemottakeren.

Et symbolsk gavekort vil si at, i stedenfor en fysisk premie får den premierte et kort hvor det for eksempel kan stå: ”Du har nå gitt 200 kr til bønder i Malawi verdt en stor sekk med såkorn”.

Flere symbolske gaver finner du på utviklingsfondet.no.

For at gavekortene skal gjelde i konkurransen er det viktig at pengene blir overført via Norges Bygdeungdomslag sin konto og ikke direkte til Utviklingsfondet.