Konkurransen går i all enkelhet ut på å samle inn mest penger til utviklingsfondet. På denne siden finnes det forslag, tips og triks til vellykket innsamling gjennom arrangementer eller andre kreative aktiviteter. Her er det bare å la seg inspirere til hvordan ditt lokallag kan vinne konkurransen! 

Pengene som samles inn til prosjektet overføres samlet til Norges Bygdeungdomslag på kontonr. 8101.06.10605, innen 16. juli 2023. 

Husk å merke overføringen med Malawi og ditt lokallag.
 

Forslag til aktiviteter og tiltak til inntekt for Malawi

  • Veldedighetsløp/ Globalløp
  • Arrangement med donasjon som deltakeravgift/ inngangspenger
  • Spørre lokale bedrifter og organisasjoner om bidrag
  • Bilrebus
  • Kakelotteri
  • Loddsalg
  • Auksjon
  • Basar
     

Hvordan gjennomføre... 

Bilrebus

Bilrebus er enkelt forklart et rebusløp som utføres i bil. Alle lag betaler en deltakerkontingent som går til Malawi og arrangøren lager poster med oppgaver som skal løses rundt om kring på bygda. Dette kan være bemannede poster med leker, quiz eller andre praktiske oppgaver, eller ubemannede poster hvor det for eksempel ligger noe som må hentes eller dokumenteres med et bilde av laget på det gitte stedet.

NB! Vinneren MÅ kåres på idealtid, slik at det IKKE vil lønne seg å kjøre for fort.

Veldedighetsløp

Veldedighetsløp går ut på å komme seg rundt en løype så mange ganger som mulig på en gitt tid (feks 20 min). Enten ved å løpe, gå, krabbe, trille trillebår, eller på en annen kreativ måte. Løypa bør ikke være for lang, slik at deltakerne heller kommer seg rundt flere runder.

Her skal det samles inn penger ved at deltakerne får utdelt skjema på forhånd. Dette skal fylles ut med informasjon om personer som vil donere og hvor mye de donerer. Det kan doneres på to måter: enten ved å gi en fast sum for deltakelse, eller en sum per runde deltakeren fullfører. Sistnevnte gjør at jo flere runder deltakeren klarer, jo mer penger får hen samlet inn.

Ved å finne kreative måter å komme seg rundt løypa på, vil kanskje engasjementet øke og giveren satse mer penger. Du kan gjøre alt fra å løpe i ”bad taste”-kostyme, bli dyttet mens du bader i badekar på hjul, trille noen i trillebår, gå baklengs, kjøre rulleski, kle deg ut i praktiske eller veldig upraktiske antrekk, eller gå med bind foran øynene med ledsager. Her er det kun fantasien som setter grenser. Desto mer utfordrende det er å komme seg rundt løypa, eller jo morsommere antrekk du har på deg, jo mer penger vil folk kanskje gi?

Her er et eksempel på et skjema deltakeren får for å fylle ut givere:
NavnTelefon nr.Penger for deltakelsePenger pr runde
Greta222 22 222200 kr0 kr
Frode555 55 5550 kr20 kr

Altså, her gir Greta en fast sum for at deltakeren deltar. Frode gir der i mot 20 kr pr runde, så om deltakeren løper 8 runder skal han gi 160 kr til formålet.

Arrangementet krever litt jobb på forhånd for deltakere som må få folk til å sponse, og for deltaker/arrangør å samle inn penger i ettertid. Pengene må samles inn i ettertid for å få riktig sum for antall runder.

 

Ønsker dere å samle inn penger resten av året også, uavhengig av konkurransen?

Da kan pengene som samles inn til prosjektet overføres fortløpende til Norges Bygdeungdomslag på kontonr. 8101.06.10605,  eller Vippsnr. 709301. Merk betalingen med Malawi + navn på lokallag.
 

Symbolsk gavekort

Vi oppfordrer også alle lag til å gi ”Symbolske gavekort” som premie på tevlingsarrangementer eller som gave til foredragsholdere og liknende, hele året rundt. I stedet for en fysisk premie får den premierte et kort hvor det for eksempel kan stå: ”Du har nå gitt 250 kr til prosjektet Bønder støtter bønder”. Ta kontakt med prosjektkoordinator for donasjonsbevis med NBUs logo og informasjon om prosjektet.