De viktigste oppgavene hennes er å være en kontaktperson for medlemmene og fylkes- og lokallag, og bistå de frivillige med organisatoriske, praktiske og tekniske løsninger. Forenkling av arbeidet og større muligheter for lokal- og fylkeslag står i fokus. Freya vil med tiden bli en superbruker av organisasjonens digitale verktøy. 

Nye behov

I 2019 fikk tok Norges Bygdeungdomslag i bruk nytt medlemsregister. Dette har ført til mange endringer i rutiner for tillitsvalgte og sekretariatet. Mye har allerede gjort det enklere, men vi har fremdeles mye å gå på, sier generalsekretær Håkon Skahjem.

– Fremover vil vi jobbe for å hjelpe alle tillitsvalgte med å ta i bruk de mulighetene vi har og å utvikle medlemsregisteret og andre rutiner, her er Freya sin rolle viktig. Det vil være spesielt viktig å ta godt vare på nyoppstartede lokallag eller lokallag som har hatt stor utskiftning i styret. Da er det noen ganger litt vanskelig å vite hvor man skal begynne.

Jeg er veldig glad for å kunne ønske Freya velkommen til organisasjonen og kontoret. Jeg vil oppfordre alle tillitsvalgte til å ta kontakt om stort og smått av spørsmål eller utfordringer som hun kan hjelpe med, sier Håkon.

Motivert 

Den ferske konsulenten er motivert for jobben. Hun har bakgrunn fra organisasjonen Hyperion og datatreffet The Gathering, der hun har hatt ansvarlig for koordinering av mange frivillige.

– Jeg er glad i norsk frivillighetskultur og engasjerte mennesker. Norges Bygdeungdomslag har mye av dette, sier hun. 

– Jeg liker at det skjer mye kult i bygdene, og gleder meg til å bli kjent med organisasjonen og alle som bidrar til å gjøre distriktene en spennende plass å være, sier Freya, som selv har familie på Darbu. 

Kontaktinfo finner du her