Swiergon, som har lang erfaring fra NBU, overtar rollen etter Andrine Snopestad fra og med mai i år. Etter lang fartstid i organisasjonen, med en rekke ulike verv og flere år som ansatt i administrasjonen er han svært motivert til å gripe fatt i oppgaven.

Det er en veldig spennende følelse å skulle ta over som generalsekretær for en organisasjon som betyr utrolig mye for meg. Å tenke på det store ansvaret som følger med stillingen og samtidig se på muligheten til å påvirke organisasjonens fremtid fyller meg med motivasjon, men også en følelse av ærefrykt, forteller Swiergon.

Styreleder Henrik Nordtun Gjertsen (24) er fornøyd med ansettelsen. Eryk har frem til nå vært ansatt som kommunikasjonskonsulent i NBU.

Eryk har sterke kommunikasjonsevner som vil komme godt med i arbeidet. Samtidig er han en god og trygg leder som vil kunne styrke administrasjonen. Vi har tiltro til at han kommer til å løfte organisasjonen, gjøre oss mer synlige, og mer aktuelle for nye medlemmer, forteller Gjertsen.

Fra sine egne erfaringer som medlem har Swiergon sett hvordan Norges Bygdeungdomslag gir unge mennesker en plattform til å utvikle seg selv, både personlig og profesjonelt.

- NBU har en unik evne til å skape sterke fellesskap og til å gi unge mennesker verktøyene de trenger for å realisere sine drømmer og mål. Jeg håper at min erfaring vil bidra til gode vurderinger og valg for å gjøre hverdagen til tillitsvalgte og øvrige medlemmer enda lettere, sier han, og legger til at han gleder seg til å jobbe videre sammen med styret og de ansatte på kontoret.

Styreleder Gjertsen ser også frem til å samarbeide med den nye generalsekretæren. Samtidig ønsker han å takke avtroppende generalsekretær Andrine Snopestad.

- Jeg ønsker å takke Andrine for den jobben hun har lagt ned i organisasjonen de siste tre årene som generalsekretær. Samtidig er det en glede å kunne ønske Eryk velkommen til en så viktig jobb for bygdeungdom og norske bygder, avslutter han.