- Det er vemodig, men jeg skjønner at tiden er inne for å gi stafettpinnen videre. Jeg har vært så heldig å få være leder i tre år, og nå er det på tide at noen andre for lov å ta over og styre denne fine organisasjonen videre, sier styreleder Inger Johanne Brandsrud.

Inger Johanne ble første gang valgt på årsmøte i Hof i juli 2019. Hennes historie i bygdeungdomslaget startet derimot så tidlig som 2011, og denne Østfoldingen har vært innom en rekke verv for NBU. Som styreleder har hun representert oss i styret til Norges Bondelag, og de to siste årene har hun sittet i aksjonsutvalget til bondelaget.

Hun hadde den tunge oppgaven å lede organisasjonen gjennom en pandemi og måtte med tungt hjertet avlyse to landsstevner og et høstarrangement. Hun burde derimot heller bli husket for hennes engasjement for prosjekter, sin evne til å være løsningsorientert i en vanskelig tid og hennes giv for å utvikle organisasjonen videre. 

Hva er det kuleste du har fått til som styreleder i NBU?

- Jeg syntes det er veldig kult at organisasjonen har blitt mye bedre på det med prosjekter og søknader. Tror det fortsatt er mye potensiale i å utvikle dette videre og bli enda bedre på prosjekter. Det virker som om det funker, vi ser det for eksempel med «tevlingsvideoer». Vi klarer å få inn masse utstyr som vi trenger, som også er nyttig andre steder. Og med prosjektet «NBU for alle», vi kan prøve nye ting, og får jobbe med å utvikle en spørreundersøkelse. Jeg tror at prosjekter gjør at organisasjonen vår lærer nye ting.

Hva har vært utfordrende?

- Det mest utfordrende har nok vært å ta avgjørelser som sier at vi ikke kan gjøre ting, at vi ikke kan arrangere aktiviteter. Vi har vært i den aldersgruppen der det har vært strengest regler under pandemien, det har ført til at vi måtte ta enda hardere beslutninger. Det er aldri noe gøy å måtte avlyse sentrale arrangementer. Men nå ser det ut til at hverdagen endelig er tilbake, det er godt å se all aktivitet ute i lagene. Nå er sommeren snart her, og jeg gleder meg utrolig mye til landsstevnet i Hedmark.

Lys fremtid

- Det er aktivitet nesten hver dag, og jeg tror vi har mye bra i vente i Norges Bygdeungdomslag. For meg har det vært en fantastisk gjeng å lede alle mine år, og jeg gleder meg så mye til å følge med videre. Jeg er absolutt ikke ferdig i bygdeungdomslaget!

Valgkomiteen er godt i gang med sitt arbeid og ønsker innspill fra organisasjonen.

Send inn dine forslag til valgkomiteen