Ny nettbutikk

PROFILERING

Ny nettbutikk

Vi har oppdatert vår nettbutikk og fylt den med nye profileringsartikler. Vi kan friste med Bygdelabber - perfekt som dressokker til neste bankett. Eller drikkeflaske i stål tilgjengelig i tre ulike farger. Sjekk ut sortimentet og legg varene i handlekurven.

Besøk NBUs nettbutikk

Valgkomiteen søker kandidater

TILLITSVALGT

Valgkomiteen søker kandidater!

Valgkomiteen har begynt arbeidet med å finne kandidater til sentrale roller i NBU og ønsker dine forslag til personer som kan passe. Har du noen du tenker på eller ønsker du selv å ta steget opp og bidra på sentralt nivå? Legg igjen et forslag forslagsportalen!

Gå til forslagsportalen

Sentrale arrangement

SENTRALE ARRANGEMENT

Vil ditt fylkeslag arrangere?

Vi minner om utlysning av vertskapsansvar for Landsstevnet 2024, Landsstevnet 2025 og Høstarrangementet 2024. Søknadene sendes til arrangementsleder Torgeir Jorde på epost t.jorde@outlook.com, og må være hos sentralstyret innen 31. mars 2022.

Kontaktinfo sentralstyret

Tevling

TEVLING

Husk registering innen 1. mars

Fristen for å registrere STIHL-cup nærmer seg! STIHL-cup er en motorsagcup med fylkesvise uttak, og en landsfinale på Landsstevnet! Les mer om STIHL-cup, og registrer ditt fylkes arrangement ved å følge lenken.

Les mer og registrer her

Susannes tips til støtteordninger

ØKONOMI

Susannes tips til støtteordninger

Fondet Bygdeliv skal dele ut 500 000,- til alle typer aktiviteter som fremmer positivitet i bygda. Søknadsskjemaet åpnet 1. februar og søknadsfrist er 1. mai 2022. Håper mange lag søker med kreative ideer til aktivitet.

Søk på Fondet Bygdeliv

Ny og bedre Agrol nettside

MEDLEMSFORDELER

Ny og bedre Agrol nettside

Med nye agrol.no blir det enklere å sjekke fordelene du har og gjøre gode kjøp. Ønsker du en rask oversikt over alle rabattene, finner du det under Rabattoversikt. Ønsker du tips og råd se Nyttige artikler.

Velkommen inn!

Endringer i tevlingsreglement

TEVLING

Endringer i tevlingsreglement

Etter høringsrunde med gode innspill har tevlingsnemnda revidert en rekke tevlingsreglement. Tevlingene det gjelder er blomsterdekorering, friluftsmatch, kulturmønstring og eksteriørbedømming av hest, sau og storfe. (Storfe venter innspill fra GENO før oppdatert reglement blir lagt ut.)

Her finner du alle tevlingsreglement

Vegard advarer mot svindelforsøk

ØKONOMI

Vegard advarer mot svindelforsøk

Det er dessverre blitt mer svindelangrep mot frivillige organisasjoner i Norge. Den vanligste varianten blir kalt direktørsvindel, som kort fortalt går ut på at svindleren utgir seg for å være noen innad i organisasjonen. Det siste halve året har det vært noen forsøk på dette også mot NBU.

Les mer her

Hvor raskt kan vi få signaturen din?

UTVIKLINGSFONDET

Hvor raskt kan vi få signaturen din?

I den banebrytende rapporten CERES2030 konkluderer 77 forskere med at løsningen på verdens sultproblem er å doble støtten til småbønder. Vårt krav er at norske myndigheter dobler de også. Løsningen finnes, men den mangler politisk gjennomslag. Det haster, og din signatur kan bidra til å få dette gjennom.

Finn ut mer og signer

Bygdeungdommens dag

ØKONOMI

Bygdeungdommens dag

2022 er Frivillighetens år og vi skal være med å feire. Sentralstyret har bestemt at 1. november er Bygdeungdommens dag. Lokallag som vil gjennomføre en aktivitet for å vise seg frem i bygda 1. november, kan søke om inntil 25 000,- fra VÅR DAG-kampanjen. Kontakt søknadskonsulent - Susanne, ved spørsmål.

Les mer om VÅR-DAG

Vårsprell 2022

AKTIVITET

Vårsprell 2022

Sett av 25. mars - 03. april i kalenderen. Da er det Vårsprell i bygdeungdomslaget. Alle lokallag oppfordres til å arrangere minst en aktivitet i løpet av Vårsprell, og gjerne flere. Mer info om Vårsprell kommer på nbu.no.

Auduns viktigste tips til Vårsprell

VERVING

Auduns viktigste tips til Vårsprell

Ha arrangementer som krever medlemskap, og ikke nøl med å bruke penger på medlemmer. Det er kjedelig å ha mye penger på konto når medlemstallet går ned. Enkelt tips til medlemspleie er å spande pizza og brus på de som kommer!


Viktige frister

 VIKTIGE FRISTER

  • 27. februar: Svare på lokallagsevaluering - les mer
  • 01. mars: Registrere STIHL-cup - les mer
  • 08. mars: Høring til ny formålsparagraf - les mer
  • 16. mars: Sende inn bidrag til NBUs medlemsblad - les mer

STØTTEORDNINGER

  • 01. februar - 01. mai: Fondet Bygdeliv - les mer
  • 01. juni - 15 juni: Vår dag - les mer