God Jul

KJÆRE BYGDEUNGDOM

Vi ønsker alle våre tillitsvalgte en riktig god jul og et godt nytt år! Tusen takk for innsatsen dere legger ned for at NBU skal være best på levende bygder.

JULESTENGT PÅ KONTORET

Kontoret er stengt fra fredag 22. desember kl 12:00, til og med 2. januar. Haster det? Ta kontakt med styreleder Inger Johanne Brandsrud.

Her kan du lese viktig informasjon til våre tillitsvalgte og medlemmer om medlemsregister, økonomi og kontortider i julen:

Viktig informasjon og god jul! 


Nyinnmelding

INNMELDING PÅ NYÅRET

Vi stenger medlemsregistret i perioden 01.01.2022 - 07.01.2022. Det vil ikke bli mulig å melde seg inn i denne perioden. Vi gir beskjed med en gang det åpner.

Medlemsfakturaen i 2022 blir sendt ut fra 17. januar. Den blir sendt ut på Vipps, e-faktura, e-post eller papir avhengig av hvilken informasjon vi og banken din har om deg. Faktura kan også betales med kort og Vipps på nettsiden - nbu.no/faktura

Har du eller noen du kjenner bytta adresse det siste året? Logg deg inn på nbu.no/minside og sjekk at vi har riktig informasjon om deg og minn dine venner på å sjekke!


Bygdeungdommens dag

BYGDEUNGDOMMENS DAG

2022 er Frivillighetens år. Frivillighet Norge har laget VÅR DAG-kampanjen for å feire frivilligheten gjennom året. Sentralstyret har bestemt at 1. november skal være Norges Bygdeungdomslag sin dag og vi har registrert Bygdeungdommens dag i VÅR DAG-kalenderen. Dette gjør at lokallag som ønsker å gjennomføre en aktivitet for å vise seg frem i bygda 1. november 2022, kan søke om inntil 25 000,- i støtte til gjennomføringen fra VÅR DAG-kampanjen.

Søknadsportalen åpner neste gang 17. januar med frist 7. februar.

Søk om støtte her.

Ta kontakt med vår søknadskonsulent - Susanne, hvis dere har noen spørsmål.

Les mer og bygdeungdommens dag


NBU Kickstarter bygda!

NBU KICKSTARTER BYGDA! - KONKURRANSE

Husk å registrere aktivitet og bli med på konkurransen mot andre fylkes- og lokallag.

Konkurransen har to deler. Den første delen handler om at lokallagene i hvert fylke kjemper mot hverandre for å få størst prosentvis økning. Det samme skal alle fylkeslag. Den andre delen handler om å gjennomføre og synliggjøre aktiviteter.

Konkurransen gjelder fra 25.09.2021 og ut året. Dere finner mer informasjon om poengfordeling og skjema for registrering på hjemmesiden. Husk å etterregistrere allerede gjennomførte aktiviteter.

Les mer og registrer aktivitet


Landsstevne 2022

LANDSSTEVNE 2022 - BILLETTSALGET ER I GANG!

Nå skal vi endelig møtes igjen på Landsstevne! I 2022 skal stevnet arrangeres av Hedmark Bygdeungdomslag, 19. – 24. juli på Jønsberg videregående skole i Stange kommune.

Billettprisen er kr. 1000, frem til 31. januar. Deretter øker prisen.
Kjøp billett: https://www.deltager.no/event/landsstevne2022#init

Vi sees i uke 29!

Billett Landsstevne 2022


Politisk plattform

HØRING PÅ POLITISK PLATTFORM

Politisk plattform skal revideres på kommende årsmøte og i den anledning har bygdepolitisk nemnd kalt inn til høringsrunde for å få organisasjonens innspill. Er det saksfelt du føler mangler, eller vil du endre noe som står i plattformen. Da kan du gjennom ditt lokallag eller fylkeslag komme med innspill. Fristen for å svare på høringen er 14.januar

NBUs Politiske plattform finner du her.

Svar på høringen her


Tilskudd fritidsaktivitet

SØK TILSKUDD TIL FRILUFTSAKTIVITET - FRIST 1. FEBRUAR

Fylkes- og lokallag kan søke om tilskudd fra Miljødirektoratet til friluftsaktivitet. Fristen for å søke er 1. februar og søknaden sendes elektronisk til fylkeskommunen.

Det blir hovedsakelig gitt tilskudd til friluftstiltak som stimulerer til direkte friluftsaktivitet, som for eksempel organiserte turer, friluftsleirer, praktiske kurs og annen opplæring i friluftslivsaktiviteter. Tiltak for barn og unge prioriteres.

Les mer og søk her