Bilde av Inger Johanne og Petter

PROSJEKT

NBU for alle - Spørreundersøkelse

Vi har sent ut en spørreundersøkelse på e-post. Vi håper at dere vil svare for å bidra til at vi kan skape en enda mer inkluderende og åpen organisasjon, og oppfordre deres medlemmer til å gjøre det samme. Alle som svarer er med i trekningen av fete premier!

Hvis du lurer på noe, ta kontakt på hei@nbu.no.

Les mer om prosjektet

Plakat - Kulturhælja

PROSJEKT

Utvidet påmelding for Kulturhælja

Vi har fortsatt noen ledige plasser på Kulturhælja som arrangeres 3.-5. juni i Oslo. Dette blir en artig helg hvor du kan få inspirasjon og hjelp til å lage sketsjer og andre innslag til kulturmønstring eller bare ha det gøy! Reise og opphold på hotell i Oslo blir dekket.

Påmeldingsfrist er 1. mai

Les mer og meld deg på her

Motorsag

TEVLING

Meld deg på fylkestevlinger!

På landsstevnet gjennomføres 8 NM, 11 NBUM og 5 cuper! For å delta på tevlingene må du bli meldt på av fylket ditt. Hør med din tevlingsleder hvordan prosessen fram mot landsstevnet er.

Les deg opp på tevlingsreglement her

Kart over lokaler i norge

AKTIVITET

Finn lokaler til aktivitet - LNU

Det nye nettstedet, som LNU-leder Isa Maline Isene beskriver som «en egen AirBnb for frivillige organisasjoner», har som mål å gjøre organisering av frivillige aktiviteter bedre, enklere og mer oversiktlig.

Se Lokaler-portalen her

Vegard - Økonomikonsulent

ØKONOMI

Lokallagsledere søkes til innspillsmøte

11. mai klokka 20 arrangeres det innspillsmøte for Frifond-prosessen. Vegard og Andrine på kontoret er veldig interessert i å høre hvordan dere opplever å rapportere for Frifond, for å gjøre det lettest mulig for dere å bruke og rapportere for pengene

Påmelding til innspillsmøte om Frifond

Bilde fra Spire

INTERNASJONALE MULIGHETER

Spires solidaritetsutveksling

Er du mellom 18 og 30 år og interessert i miljø, utvikling og landbruk? Er du reiselysten og har lyst på internasjonal erfaring? Spire søker to deltagere til spennende utveksling i Malawi og Norge!

Søknadsfrist 15. mai.

Les mer og søk her

Stand med NBU

RESSURSER

Ressurser til skolebesøk

Skolebesøk er en fin arena for verving til deres lokallag og fylkeslag. Vi har samlet noen ressurser for dere som vil arrangere skolebesøk på de nærmeste skolene i lokalsamfunnet deres.

Finn ressursene her

Bilde: Lofoten

HOLD NORGE RENT

Søk om penger til ryddeaksjon!

Nå kan dere søke om penger til en ryddeaksjon! Pengene kan gå til matservering, markedsføring, mm. Ta kontakt med Vegard hvis dere ønsker å få hjelp til å planlegge arrangementet!

Les om søknaden her

Flytter stokker på tevling

TILSKUDD

Organisasjonsboost

Frifond organisasjonsboost er en midlertidig støtteordning, med midler som skal gå til aktivitet og rekruttering etter koronapandemien. Lokal- og fylkeslag kan søke LNU om inntil 50 000 kroner til aktivitet i 2022.

Ta kontakt med søknadskonsulent Susanne dersom du har spørsmål.

Les mer her

Kamera

FRIVILIGHET NORGE

Bli med på filminnspilling!

Sparebankforeningen lager en film som skal vise frivilighetens betydning og sammenhengen mellom sparebanksektoren og frivillig sektor. Nå ser de etter statister fra frivillige organisasjoner, som kan stille i klær som passer organisasjonen du er engasjert i. Filmingen er på Skui gård 4. mai mellom 9 - 17. Vil du være med?

Meld deg på filminnspilling her


Viktige frister

 VIKTIGE FRISTER

  • 1. mai: Søke plass på kulturhælja
  • 2. mai: Svar på spørreundersøkelse

STØTTEORDNINGER

  • 01. juni - 15 juni: Vår dag - les mer

JORDBRUKSFORHANDLINGER

  • 27. april: Jordbrukets krav overleveres Lanbruks- og matdepartementet (LMD)
  • 4. mai: LMD legger fram statens tilbud
  • 16. mai: Siste frist for å avslutte forhandlingene
  • 1. juli: Ny avtale trer i kraft