Norges største vennegjeng er et velkjent kallenavn på organisasjonen vår. Noe jeg merket da jeg startet i BU. Vi var en gjeng som restartet lokallag fordi det ikke var noe aktivt lokallag i bygda. Som styremedlem i lokallaget fikk vi dra på høstkurs og ble fort kjent med BU`ere rundt om i fylket. Etter noen år i lokallaget tok jeg utfordringen av valgkomiteen og ble med i fylkesstyret, før jeg flyttet bort på skole. I studentbyen jeg bodde i var vi flere som hadde vært med i BU og vi startet opp et studentlag. På den måten kunne vi fortsatt møte bygdeungdommer og som styremedlem være med å bestemme hva vi fant på. Plutselig satt jeg i bygdepolitisk nemnd sentralt, før jeg nå har hatt flere år i sentralstyret.

Dermed har du nå hørt korthistorien min om hva slags verv jeg har vært innom i BU. Det startet med at jeg tok på meg verv i lokallagsstyret fordi vi trengte folk for å starte opp lokallaget. Så har det gått slag i slag. Lista over alle vervene jeg har hatt i organisasjonen hadde aldri vært så lang, om det ikke hadde vært så moro som det er å ha verv i BU. Jeg har lært enormt mye av å sitte i styrer og nemnder. Jeg har møtt mange flotte bygdeungdommer og lært utrolig mye om organisasjonsarbeid. BU hadde ikke vært det samme uten å sitte i styret. Man får med seg ekstra mye moro da!

Du får ikke bare sosiale goder av å ta på deg verv i en organisasjon som vår, men du får mange gode erfaringer. Dette er erfaringer som er ettertraktet for andre. Vi er kjent for å være best på organisasjonsskole. Det har jeg selv erfart. Jeg har personlig fått jobb fordi jeg hadde styreverv på CVen. Som sentralstyremedlem har jeg fått spørsmål fra andre organisasjoner om vi har egnede folk i vår organisasjon som kan jobbe hos dem. Det fordi vi er kjent for at våre organisasjonsmedlemmer er så gode på organisasjon.

Jeg ville aldri vært vervene mine foruten. Den erfaringen jeg har fått er uvurderlig, og vennene jeg har fått i BU vil jeg ha livet ut. Blir du ringt opp og spurt om å sitte i styret, ta utfordringen og si ja! Det vil du ikke angre på. Og husk, skriv det på CVen.  

Thea Thujord, Ringebu Fåvang Bygdeungdomslag