Vårkurs er en lang tradisjon i NBU generelt. Kurshelga er den samme som Høstkurs, men her kurses fylkesstyret av sentralstyret i NBU. Vi lærer hvordan vi skal forvalte våre styreverv og bli gode på disse. Denne helga er også veldig viktig for å bygge sosiale relasjoner og for å få god kunnskap om hvordan man skal utøve vervet sitt. I tillegg er det viktig å få god opplæring i hvordan styret skal samarbeide sammen på best mulig måte, slik at vi gjør en god jobb for lokallagsstyrene og medlemmene.

Fredag

Vi ankom Thorbjørnrud Hotel på Jevnaker og ble ønsket velkommen av lederen i Norges Bygdeungdomslag, Tora Voll Dombu, etterfulgt av et foredrag fra Marit Knutsdatter Strand. Etter dette startet særdelene, hvor man blir kurset i sitt respektive verv sammen med andre fylkesstyremedlemmer med samme verv. Senere på kvelden var det middag med sosialt opplegg etterpå. I kjent BU-stil ble vi delt inn i grupper der vi skulle løse ulike oppgaver og konkurrere mot hverandre. Oppgaver som «kortklining», «ballongsprekking», «nynne-gjette sang» og andre artige aktiviteter gjorde at vi kom godt ut av komfortsona og lo mye!

Lørdag

Vi startet dagen tidlig med særdel allerede fra klokka ni. Dagen startet med at Infoleder og Fylkesleder fikk et felles kurs om NBU sin nye profilering, som vil komme utover våren i 2019.  Bygdepolitisk nestleder og Infoleder hadde også et felles kurs om det å skrive pressemelding og leserinnlegg. Det ble avholdt gruppeoppgaver hvor vi tok for oss de bygdepolitiske aksjonene i «NBU redder verden – litt».  Etter lunsj deltok vi på spennende kortkurs som tok for seg mediehåndtering, NBU for nykommere og rus/vakthold. Så var det igjen klart for særdel før vi avsluttet lørdagen med en nydelig 4-retters middag og gøyal bankett, etterfulgt av BU-stemning resten av kvelden. Som vanlig ble det et lystig lag langt inn i de sene nattetimer. Det er nok lufta i BU som gjør det.

Søndag

En noe redusert gjeng samlet seg til fylkesstimen etter frokosten på søndag. Fylkesstimen er satt av slik at det nye styret får diskutert forventninger, målsettinger og hvordan vi skal gå fram i styrearbeidet. Dette ble en nyttig time der alle fikk si hva som forventes av hverandre og samkjørt tanker rundt hvordan vi skal jobbe sammen. Etter fylkesstimen var det igjen klart for kortkurs. Her ble det kursing i Samvirke, Miljø og Psykisk helse. På slutten av dagen var det igjen særdeler, hvor vi fikk opplæring i hvordan vi skal holde kurs i vervet vårt slik at vi er godt forberedt til høstkurs i september. Deretter ble helga avsluttet med info om Malawi-prosjektet.

Sosialt og lærerikt

Fylkesstyret i Oppland har konkludert med at dette var ei fin og lærerik helg som var veldig viktig å få med seg. Ikke bare har vi lært mye, men vi har også fått bli kjent med enda flere BUere i Norges største vennegjeng. Vi er heldige som har en så flott organisasjon med så mange flotte og engasjerte ungdommer, som vil få til ting og skape muligheter. Til de nye i styret har det blitt gitt gode råd og tips som vi skal ta med oss videre inn i styrearbeidet som venter oss, og forhåpentligvis har de "gamle" styremedlemmene også lært noe nytt i løpet av helga på Jevnaker. Vi håper også på at det i framtida er flere medlemmer som synes at det å sitte i fylkesstyret høres spennende ut. NBU trenger alltid engasjerte ungdommer og dersom du synes at noen av vervene høres spennnende ut, kan du ta kontakt med oss i fylkesstyret. Kontaktinformasjon finner du under "Fylkesstyre"

Nå gleder vi oss til å kunne kurse lokallagsstyrene på Høstkurs!