Mandag 15. juni: Smørbrød

Tevlingen går ut på:

  • Å lage finest og mest innbydende smørbrød til én person
  • Brød og pålegg danderes til et smørbrød på en middagstallerken

Du blir dømt på:

  • Valg av pålegg og pynt: Råvarene bør være norske.
  • Komposisjon: Hvordan du legger pålegg og pynt på fatet. Om det er kjøtt på smørbrødet, er det  en fordel at kjøttet dekker hele smørbrødet. 
  • Kreativitet: En kreativ måte å dandere smørbrødet er en fordel for å skille seg ut.
  • Helhetsinntrykk: Dette vektlegges mest av alt. Smørbrødet skal se innbydende og godt ut. Retten dømmes kun på bilde og derfor er dette ekstra viktig.

Onsdag 17. juni: 5-om-dagen

Tevlingen går ut på:

  • Å lage finest og mest innbydende 5-om-dagen-fat til én person
  • Råvarene anrettes på en middagstallerken som består av frukt og grønnsaker med tilhørende dipp. Dippen kan være ved siden av.

Du blir dømt på:

  • Valg av råvarer: Råvarene bør være norske.
  • Komposisjon: Hvordan du legger frukt og grønt på fatet. Det skal være lett og ta av alt som er på fatet. Samme sort bør ligge på samme plass.
  • Kreativitet: En kreativ måte er f. eks. snitte eller dandere råvarene vil vektlegges.
  • Helhetsinntrykk: Dette vektlegges mest av alt. Fatet skal se innbydende og delikat ut. Fatet bør ha et midtpunkt og det skal være lett å ta av alle råvarene. Retten dømmes kun på bilde og derfor er dette ekstra viktig.

Fredag 19. juni: Grilling

Tevlingen går ut på:

  • Å lage finest og mest innbydende grillmåltid til én person
  • Maten anrettes på en middagstallerken

Du blir dømt på:

  • Valg av råvarer: Råvarene bør være norske og innbydende.
  • Komposisjon: Hvordan du legger maten på tallerkenen. Retten skal være pent anrettet og være presentabel. 
  • Kreativitet: En kreativ måte f. eks. snitte eller dandere råvarene vil vektlegges.
  • Helhetsinntrykk: Dette vektlegges mest av alt. Maten på tallerkenen skal se innbydende og smakfull ut. Retten dømmes kun på bilde og derfor er dette ekstra viktig.

Regler

  • Bruk norske råvarer så langt det går.
  • La frukt, bær og grønnsaker være midtpunktet.
  • Ta bilde av retten. 
  • Du melder fra om ditt bidrag på 3 følgende måter: 
  • Frist for innsending er midnatt samme dag som konkurransen avholdes. Når du eksempelvis deltar på tevling i smørbrød, som er mandag 15. juni, må du ha meldt fra/sendt inn ditt bidrag innen mandag kl. 23.59. 

Kåring av vinnere og kule premier

  • Vinnere av de 3 tevlingene kåres etter hver tevlingsdag.
  • Turneringsvinnere kåres mandag 22. juni - og får en større premie! 
  • Vinnerne får tilsendt premier og diplom.

Diplom til alle

  • Alle som deltar kan få tilsendt et diplom i posten.
  • Da må du registrere ditt navn og din postadresse i skjemaet under.

Dommere

  • Tevlingsturneringen er et samarbeid mellom prosjektgruppa til #bygdami og tevlingsnemnda.
  • Sofie Sangnæs og Ingrid Thorvaldsen fra bygdepolitisk utvalg, og Thea Thujord og Sissel Strøm fra tevlingsnemnda er dommere.
  • Har du spørsmål, kontakt Thea eller Sofie.

Spre ordet

Vil du spre det gode budskap og engasjere dine venner og kjente til å delta? Her er plakatene til sosiale medier! Spre ordet på Facebook og Instagram - og andre steder du måtte ønske! 

Materiell til promo av tevlingsturnering