Det er viktig at ikke bare de som kjenner diskriminering og negative holdninger på kroppen som tar kampen. Å være en alliert handler om å jobbe for saker som ikke rammer deg selv.

Det viktigste for å være en alliert er å være villig til å lære. Vær åpen når folk stiller spørsmål ved, eller kritiserer, hva du gjør eller sier. Ikke bli automatisk defensiv og si at du ikke mener noe negativt, men hør etter på hva som blir sagt, og tenk gjennom hvordan det du sa eller gjorde kan bli oppfattet.

Stå opp for skeive. Hvis noen snakker nedlatende om skeive, eller kommer med en dårlig vits, si fra om at det ikke er innafor. Dette er viktig selv om det ikke er noen skeive til stede.

Vær klar over dine privilegier. Privilegier betyr at personer som er innenfor normene slipper å møte visse fordommer og har visse fordeler. Som heterofil og cis har man mange privilegier som man ofte ikke tenker over, og det er lett å ikke legge merke til utfordringer man ikke selv møter på. Bruk privilegiene til å hjelpe de som er mindre privilegert. 

Ha noe med regnbueflagget på. Dere kan henge opp regnbueflagget på arrangementer, eller du kan gå med button, pin, armbånd fra Amnesty osv. Dette viser skeive at arrangementet er trygt og inkluderende, eller at du er en trygg person og at du er på deres lag.

Oppsøk kunnskap og nyttige ressurser. Det kan være slitsomt for den som er skeiv hvis hen må undervise alle heterofile og cis venner og bekjente. For å ikke legge all jobben over på skeive, oppsøk kunnskap og les om temaer og begreper du ikke forstår på egenhånd.

 

RESSURSER: